Догори
Дати відгук

Які продукти допоможуть підтримати судини в нормі

Декілька продуктів, які сприяють профілактиці хвороб судин

2 хв на прочитання28 Вересня 2022, 13:03
Поділитись:

Підтримувати здоров'я серця та судин особливо важливо, оскільки випадки летального результату через збій серцево-судинної системи – одні з найчастіших. Звичайно, якщо у вас є якісь проблеми, необхідно обов'язково звернутися до лікаря, щоб той призначив вам планове лікування. Ну а якщо ви просто хочете підтримати здоров'я серця та судин самостійно, тоді постарайтеся в першу чергу звернути увагу на свій раціон. Ось кілька продуктів, які варто додати до свого щоденного меню, щоб покращити стан серцево-судинної системи.

Оливкова олія

Найважливіша і найцінніша речовина в оливковій олії – це олеїнова кислота. Саме вона сприяє зміцненню стінок судин та серця. Таким чином, при регулярному вживанні цієї олії знижуються ризики розвитку серцево-судинної системи, зокрема інсульту. Постарайтеся замінити звичайну олію на оливкову. Додавайте його в салати та улюблені страви. При виборі продукту віддавайте перевагу олії першого віджиму. Саме в такому маслі зберігаються всі необхідні корисні речовини.

Авокадо

Авокадо – один із найкорисніших продуктів, у його складі є велика кількість жирних кислот. Вони особливо корисні для роботи серцево-судинної системи. Авокадо сприяє зменшенню ймовірності появи серцевої недостатності, а також знижує рівень «поганого холестерину». Якщо ви ще не куштували цей продукт, то сміливо купуйте його для салатів, бутербродів або додавайте його до улюблених страв як доповнення. При виборі авокадо звертайте увагу на його стиглість, а саме вибирайте найбільш м'який плід.

Улюблені горішки

Горіхи - це джерело вітамінів і корисних необхідних для здоров'я жирів. Вони містять у собі багато магнію, калію та вітаміну Е. Все це позитивно позначається на роботі серця та стані судин. Регулярне вживання горіхів зменшує ризик появи бляшок і розвитку багатьох захворювань, пов'язаних з серцем. Зробіть улюблені горіхи свої перекушуванням. Звичайно, не варто ними зловживати, бо вони дуже калорійні. І тим не менш, жменька горішків у перерві – це гарне рішення.

Куркума

Куркума – це одна з найкорисніших спецій для організму. Особливо вона позитивно впливає на роботу судин. Куркума є дуже потужним протизапальним засобом. Вона здатна захистити стінки судин від пошкоджень, що знижує ризики серцевих хвороб. Ви можете урізноманітнити своє щоденне меню, додаючи до страв куркуму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.