Догори
Дати відгук

Які основні п'ять причин, чому випадає волосся та люди лисіють

Випадіння волосся — дуже неприємна ситуація, з якою можуть стикнутися як жінки, так і чоловіки.

2 хв на прочитання05 Січня 2021, 06:35
Поділитись:

Нікому, мабуть, не хочеться залишитися зовсім лисим або із залисинами. Тому важливо розібратися в причинах цього, щоб усунути їх і поліпшити ситуацію.

Нерідко до причин випадання волосся відносять нестачу вітамінів і мінералів. Особливо яскраво позначається на стані шевелюри дефіцит цинку, заліза, незамінних жирних кислот, мікронутрієнтів. Більшість незамінних речовин є будівельним матеріалом для волосся. Так, ріст волосся порушується внаслідок нестачі альбуміну, лінолевої кислоти, амінокислот, біотину, фолієвої кислоти, ретинолу, рибофлавіну, піридоксину, цинку, селену, заліза та міді. Але трихологи назвали п’ять основних причин, через які люди втрачають шевелюру найчастіше. 

Низька калорійність їжі. Знижена калорійність їжі може уповільнити зростання волосся. Річ у тім, що кератиноцити матриксу, з яких складаються волосинки, мають найвищий рівень клітинного обміну, а отже, можуть випадати, витончатися та ламатися. З цим найчастіше стикаються жінки та дівчата, які сидять на жорстких дієтах.

Найчастіше випадання волосся пов'язане з дефіцитом вітамінів групи В. Вони необхідні для якісної роботи волосяного фолікула, що дає змогу волоссю залишатися красивим і пишним. Так, нестача вітаміну В12 спричиняє порушення всмоктування заліза, що призводить до анемії. І недолік заліза своєю чергою впливає на ріст волосся.

Треба зауважити, що залізо є найважливішим елементом в організмі жінки. Його втрати збільшуються під час менструацій, пологів і годування грудьми.

Також важливий вітамін D, бо він бере участь у зростанні волосяних фолікулів. 

Цинк корисний для якісного процесу регенерації шкіри, нігтів, у роботі сальних залоз. Він допомагає всмоктуватися вітаміну Е, підтримуючи концентрацію вітаміну в крові. Завдяки цинку можна боротися з ранньою сивиною та облисінням.

Важливий баланс всіх вітамінів і мікроелементів для забезпечення густого волосся. У раціоні мають бути в рівній мірі присутні як залізо, так і інші речовини, говорять лікарі. Якщо це з якихось причин неможливо, то потрібно приймати препарати, в яких є повний комплекс вітамінів і мінералів.

За матеріалами medikforum.

Раніше ми розповідали про п'ять звичок, які погіршують сон і руйнують таким чином здоров'я.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost