Кожен з людей коли-небудь стикався з серйозними проблемами в роботі кишківника. При хронічних закрепах важливо контролювати власне харчування. За словами гастроентерологів, продукти з клітковиною допоможуть зрушити справу з мертвої точки. Повідомляє cookinglight.com.
Малина. Ягоди з найбільш високим вмістом клітковини на одну порцію. На чашку малини припадає аж 8 г клітковини, і це корисно, якщо ви страждаєте від хронічних закрепів. До інших корисних ягід з клітковиною відносять чорницю та ожину.
Яблука. В одному середньому яблуці 44,4 г клітковини, це відмінний фрукт. Не варто зрізати шкірку з яблука перед вживанням, адже саме там й знаходиться майже вся клітковина.
Сочевиця. Відмінне джерело клітковини, в одній чашці цього продукту 16 г цього компонента. Відповідний варіант для гарнірів і салатів, чудовий рослинний білок.
Нут. Він дуже багатий клітковиною - 12,5 г на одну чашку. Його можна змішувати з хумусом, обсмажувати або додавати в салат. Подібно сочевиці він збільшує рівень газоутворення, але містить корисний білок і залізо та прекрасно насичує.
Овес. Кращий злак для тих, хто страждає від хронічних закрепів. У вівсі розчинна клітковина бета-глюкан, що сприяє травленню і позитивно впливає на всі аспекти здоров'я. Вівсяні пластівці на сніданок — це ідеальний вибір.
Насіння Чіа. Вони корисні для серця через протизапальні властивості. Насіння Чіа також містять багато клітковини, яка зміцнює здоров'я кишківника.
Нагадаємо, британські лікарі пояснили, які основні 9 симптомів гіпертонічного кризу.