Яка їжа небезпечна при коронавірусі?

1 хв на прочитання06 Листопада 2020, 15:06

Любителям солоних закусок потрібно бути дуже обачними

Вода та продукти харчування грають велику роль при лікуванні вірусів, в тому числі і при коронавірусі. Відомо, що при зараженні  є вкрай важливим багато пити. І наразі є певні продукти, які медики не рекомендують вживати під час хвороби.

За словами  терапевта Пилипа  Кузьменка, солона їжа може бути небезпечна при коронавірусі, вживати її можна  в невеликих дозах. Продукти з високим рівнем солі сприяють згущенню крові. Якщо врахувати, що сам ковід також  згущує кров, це може бути вкрай небезпечним, оскільки в подібних обставинах різко зростає ризик тромбоутворення і разом з ним інфарктів, інсультів.

Кузьменко наголосив: при зараженні коронавірусом необхідно дотримуватися водно-сольового балансу — організм не повинен відчувати нестачу вологи і страждати від надлишку солі. У зв'язку з цим лікар рекомендує хворим відмовитися від вживання алкоголю, так як спиртне сприяє зневодненню. Також медик зазначив важливість достатнього споживання чистої води.

До слова, є шість порад від лікаря, який перехворів COVID-19.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: