Як зварити смачну каву, якщо немає турки вдома

1 хв на прочитання02 Червня 2022, 08:11
Як правильно заварити каву в чашці

Зберегти властивості ароматної кави турки непросто

Досвідчені баристи здатні приготувати неймовірну каву практично у будь-якому посуді. З майже однакових інгредієнтів вони готують напій з різними смаками і ароматами. Скористайтеся порадами фахівців і зваріть вдома каву, як в кращих кав’ярнях світу, пише yizhainfo.

Зберегти властивості ароматної кави турки непросто, але при дотриманні технології цілком можливо. Для приготування однієї порції напою знадобляться такі інгредієнти:

Підготуйте невелику емальовану каструлю і дійте за технологією:

  1. Вимийте каструлю і витріть досуха серветкою.
  2. Влийте воду. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню, злегка остудіть.
  3. Розмішайте воду по центру ложкою, щоб вийшла воронка. Одночасно засипте каву і інші сипкі речовини, окрім цукру.
  4. Поставте каструлю на слабкий вогонь, не перемішуйте вміст.
  5. Варіть каву до появи пінки (2 − 3 хвилини). Не доводьте до кипіння, щоб не втратити аромат.
  6. Зніміть каструлю з вогню, дайте відстоятися і знову поставте на вогонь до підняття піни. Повторіть цикл прогрівання 3 рази.
  7. Закрийте каструлю кришкою і залиште на 4 − 5 хвилин.
  8. Розлийте каву в чашки через сито, відділяючи від гущі. Додайте цукор, молоко і інші добавки за смаком.

Раніше ми писали, Які наслідки надмірного вживання кави

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: