Вєтрова Влада1 хв на прочитання02 Червня 2022, 08:11
Досвідчені баристи здатні приготувати неймовірну каву практично у будь-якому посуді. З майже однакових інгредієнтів вони готують напій з різними смаками і ароматами. Скористайтеся порадами фахівців і зваріть вдома каву, як в кращих кав’ярнях світу, пише yizhainfo.
Зберегти властивості ароматної кави турки непросто, але при дотриманні технології цілком можливо. Для приготування однієї порції напою знадобляться такі інгредієнти:
- мелена кава (середній помел) – 4 ч. л. без гірки;
- вода – 200 мл;
- сіль – 2 щіпки;
- цукор, молоко, кориця, кардамон або інші добавки – за смаком.
Підготуйте невелику емальовану каструлю і дійте за технологією:
- Вимийте каструлю і витріть досуха серветкою.
- Влийте воду. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню, злегка остудіть.
- Розмішайте воду по центру ложкою, щоб вийшла воронка. Одночасно засипте каву і інші сипкі речовини, окрім цукру.
- Поставте каструлю на слабкий вогонь, не перемішуйте вміст.
- Варіть каву до появи пінки (2 − 3 хвилини). Не доводьте до кипіння, щоб не втратити аромат.
- Зніміть каструлю з вогню, дайте відстоятися і знову поставте на вогонь до підняття піни. Повторіть цикл прогрівання 3 рази.
- Закрийте каструлю кришкою і залиште на 4 − 5 хвилин.
- Розлийте каву в чашки через сито, відділяючи від гущі. Додайте цукор, молоко і інші добавки за смаком.
Раніше ми писали, Які наслідки надмірного вживання кави