Догори
Дати відгук

Як зварити картоплю за 5 хвилин: перевірений лайфхак

Можете забути про вечори, проведені за плитою

2 хв на прочитання02 Березня 2023, 12:20
Поділитись:

Оскільки готувати доводиться ледь не щодня, то кожній господині хочеться, щоб на це витрачалося якомога менше часу. Багато кухонних процесів можна спростити, наприклад, використовуючи сучасну техніку. Але є ще низка досить простих лайфхаків, про які багато хто не здогадується. Ці поради хоч і прості, але можуть суттєво зекономити час. Наприклад, за допомогою простих секретів можна дуже швидко зварити картоплю в мундирі.

Главред розповість про два способи, як зробити так, щоб картопля зварилася швидше. Перший із них – із застосуванням кухонної техніки, другий – просто у каструлі, використовуючи маловідомий секрет.

Спосіб 1

Цей спосіб приготування підійде вам, якщо у вас є мікрохвильовка. Потрібно підібрати приблизно однакові за розмірами картоплини, щоб вони могли рівномірно проваритися під час готування. Помити їх у воді.

 

Далі взяти посудину, яка виготовлена з матеріалу, дозволеного для використання у мікрохвильовці. У неї покласти цілі непочищені картоплини. На дно ємності налити невелику кількість води, щоб вона трішки закривала лише нижню частину картоплі.

Посудину закрити або кришкою, якщо вона є, або харчовою плівкою. Далі відправити готуватися у мікрохвильовку за максимальної потужності на 5-7 хвилин. Якщо у вас не дуже потужна мікрохвильовка або картоплини дуже великі, може знадобитися максимум 10 хвилин.

Після приготування гарячу картоплю потрібно перекласти у холодну воду на кілька хвилин, щоб вона охолола. Довго там її тримати не варто, адже в такому разі вона стане не дуже смачною.

Усі дії з гарячою картоплею потрібно виконувати обережно, щоб не обпектися.

Спосіб 2

Залити у посудину 1 л води і додати 350 г солі. Для такого способу потрібно обирати картоплю без пошкоджень на шкірці, щоб сіль не просочувалася всередину.

Велика кількість солі допоможе картоплі зваритися швидше. Загалом на це піде від 10 хвилин. Картоплю під час варіння потрібно час від часу перемішувати.

Готові картоплини будуть покриті соляним нальотом, який під час вживання продукту або використання його у салати потрібно буде зняти. Але сама картопля не повинна вийти солоною за умови, що на її поверхні перед приготуванням не буде порізів та пошкоджень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитання4 години тому
ФОТО: ілюстративне
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитання5 годин тому
Запорізька АЕС: подачу живлення на станцію відновлено
1 хв на прочитання7 годин тому
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитання12 годин тому
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитання13 годин тому
Укренерго: з 23 листопада відключень світла буде менше
1 хв на прочитання14 годин тому