Догори
Дати відгук

Як знизити холестерин? ТОП продуктів

2 хв на прочитання13 Жовтня 2020, 10:22
pixabay pixabay
Поділитись:

Холестерин є речовиною, яка в залежності від кількості в організмі, здатна чинити на нього як позитивне, так і негативний вплив. При нормальному рівні холестерину він допомагає нормалізувати роботу гормональної системи і бере участь в будівництві нових клітин, при підвищеному — викликає проблеми з серцево-судинною системою і атеросклероз.

Найбільша кількість холестерину накопичується в організмі в результаті вживання свинини, сала, масла, яєчних жовтків. Як підтримувати нормальний рівень холестерину? Медики рекомендують виключити або мінімізувати надмірне вживання алкоголю, куріння, систематично займатися оптимальними фізичними навантаженнями та пити не менше 1,5 л води на добу.

Серед порад — намагатися не допускати стресу і сильної перевтоми. Проте головне, знизити рівень холестерину можна, якщо налагодити раціон харчування.

Горіхи

Горіхи допомагають зменшити кількість "бляшок" в крові. Вживання всього 50 г горіхів у день зменшує їх частку приблизно на 7%. Також горіхи містять велику кількість корисних мікроелементів, завдяки чому покращують здоров'я в цілому.

Морква

Завдяки вмісту пектину, морква знижує холестерин, очищає кров і виводить з організму токсини.

Часник

Алліцин, який  міститься в часнику, знижує рівень холестерину, також часник запобігає передчасному старінню судин, очищає організм і підвищує імунітет.

Бобові

Знизити ризики серцево-судинних захворювань і рівень холестерину можна, вживаючи всього одну порцію бобів в день - квасолі / гороху / сочевиці. Волокна, що містяться в бобових, зменшують поглинання холестерину.

Риба

Жирна риба багата корисними омега-3 жирними кислотами, завдяки яким знижується рівень холестерину і кров'яний тиск. Кращі види риби в цьому плані: лосось, скумбрія, форель, палтус. Рекомендується вживати рибу не менше 2 разів на тиждень.

До слова, лікарі розповіли, які чинники та звички роблять людей вразливими до ГРВІ, грипу та COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.