Догори
Дати відгук

Як зміцнити здоров’я щитоподібної залози: рекомендації відомого лікаря

Збільшення або зменшення ваги може бути одним із побічних ефектів порушень роботи щитоподібної залози.

2 хв на прочитання27 Січня 2021, 13:12
Поділитись:

Щитоподібна залоза відповідає за здорову секрецію гормонів. Ось п’ять порад для забезпечення здоров’я щитоподібної залози для ефективного управління такими станами, як гіпотиреоз та гіпертиреоз. Їх назвав дієтолог Мунмун Ганерівал, пише  NDTV Doctor.

Також ці способи можуть допомогти вам підтримувати здорову вагу. Збільшення або зменшення ваги може бути одним з побічних ефектів порушень роботи щитоподібної залози.

Уникайте оброблених продуктів. Оброблені та фасовані продукти часто мають високий вміст натрію та консервантів. Вони можуть призвести до порушення натрієво-калієвого балансу в організмі та впливають на функцію щитоподібної залози. Натомість збільшіть споживання продуктів, багатих на клітковину.

Вживайте більше цільних злаків. Вони можуть забезпечити ваш організм клітковиною, вуглеводами та йодом. Достатнє споживання йоду забезпечує нормальний синтез гормонів щитоподібної залози.

Підтримуйте нормальний рівень вітаміну D. Нестача вітаміну D пов’язана з порушенням роботи щитоподібноїзалози. Вітамін D — це жиророзчинний вітамін. Його найкращим джерелом є сонячне світло. Деякі з харчових джерел вітаміну D — це жирна риба, яєчні жовтки та червоне м’ясо.

Вживайте більше білка. Білок також необхідний для підтримки здорової ваги та роботи щитоподібної залози.

«Збагатіть свій раціон молоком, сиром, твердим сиром, горіхами, яйцями, м’ясом, рибою, бобовими та їжте їх із цільними зернами та здоровими жирами», — рекомендує  Ганерівал.

Залишайтесь фізично активними.   Регулярні силові тренування сприяють збільшенню мінеральної щільності кісток. Кардіовправи (наприклад, плавання, їзда на велосипеді) допоможуть спалити жир, не перевантажуючи суглоби. Йога також може забезпечити здоров’я щитоподібної залози.

До слова, назвали хворобу, яка вбиває найбільше українців.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я