Догори
Дати відгук

Як зміцнити шлюб: 10 порад, яких варто дотримуватися кожній парі

Ці поради допоможуть партнерам стати ближче та відновити романтику у відносинах.

4 хв на прочитання15 Вересня 2023, 21:00
Поділитись:

Міцні та щасливі стосунки зроблять ваш шлюб гармонійним на довгі роки. Пари, які живуть разом тривалий час, називають різні причини, що дали їм змогу не втратити любов і зберегти сім'ю. Залучаючи певні звички у свій побут, ви зможете задати певний тон на весь день і розвинути міцніший зв'язок зі своєю парою.

Розповідаємо про ці звички у матеріалі.

1. Увага та турбота

Приділяйте більше уваги своїй коханій людині, покажіть, що ви дбаєте про неї і як вона важлива для вас. Влаштовуйте один одному побачення. Нічого страшного, якщо ви у шлюбі вже понад 10 років, це допоможе освіжити почуття та зміцнити стосунки.

Також піклуйтеся про неї, наприклад, ви можете допомогти надіти жакет або подати руку коли кохана виходить з машини - дрібниця, але це приємно.

2. Спогади

Ваші відносини мають багату історію, наповнену романтичними, зворушливими подіями, що запам'ятовуються. Постарайтеся регулярно освіжати ці моменти у пам'яті. Згадайте, скільки вас пов'язує і через що ви пройшли. Підійдуть любовні листи, фотоальбом чи навіть стрічка у Instagram.

3. Будьте вдячні

Слово "дякую" таке просте і начебто нічого не варте, але воно має таку велику вагу для вашого партнера. Воно показує, наскільки він цінний для вас. Погодьтеся, дуже приємно почути слова подяки, коли вас попросили щось зробити. Будьте вдячні навіть за те, що вам подали ложку чи просто за чудовий вечір.

4. Повага до партнера

Повага до партнера – це ключ до гармонійних відносин і це основа благополучного шлюбу. Якщо цієї поваги немає, то пара не буде щасливою, що може призвести до порушення гармонії, а згодом і до розриву.

5. Плануйте спільне майбутнє

Ймовірно, ви намагалися спрогнозувати, якою ви бачите сім'ю через 5, 10, 15 років. Вибудовуйте довгострокові плани разом із партнером. Наприклад, ви можете зробити список спільних бажань та викреслювати виконані. З'їздити на карнавал у Ріо, навчитися танцювати танго, подивитися, як виглядатиме ваш перший будинок через 30 років, – ваші плани не обов'язково повинні мати глибокий зміст. Важливо, що вони є, ви працюєте над ними спільно, і це справді зближує.

6. Знайдіть час для спілкування

Рутина на кшталт приготування вечері, прання, збирання займає багато часу, але виділяти хоча б трохи часу для розмов потрібно. Ви знаєте один одного найкраще, тому можете допомогти, підтримати, підбадьорити. Деякими проблемами людина може поділитися лише з кимось справді близьким, і нерідко неприємність, поділена на двох, сприймається як менш серйозна.

7. Торкайтеся один одного

Щоб любов у шлюбі не згасла в менш романтичні почуття, торкайтеся один одного частіше. Тримайтеся за руки, обіймайтеся, цілуйтеся - все це має фундаментальне значення для спілкування та встановлення зв'язків. Зокрема, саме дотики допомагають транслювати любов, подяку та співчуття.

8. Не раньте почуттів партнера

Те, що ви багато знаєте один про одного, іноді може бути недоліком, особливо під час сварок. Ви обізнані про вразливі місця і можете в запалі сварки вдарити дуже боляче. Але краще притримайте таку зброю.

Навіть якщо ви дуже злі або засмучені, не використовуйте ці знання, щоб зламати або знищити партнера. Людина – це досить тендітна система, постарайтеся її берегти.

9. Подорожі

Подорожі допомагають парам ставати ближче, розслабитися та налагодити теплі та близькі стосунки один з одним. Зовсім необов'язково їхати кудись далеко чи на дорогий курорт, можна просто організувати невелику поїздку на вихідні, щоб провести час разом і відпочити від рутини.

10. Дозвольте своєму партнеру побути наодинці

Майже кожній людині необхідно хоч іноді побути наодинці. І до цього бажання слід ставитись з повагою. Воно не обов'язково означає, що партнер розлюбив чи злиться на вас. Ніхто не застрахований від складних днів на роботі чи неприємних ситуацій, після яких ні з ким не хочеться говорити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Корова, що пройшла генетичну модифікацію, виробила молоко з людським інсуліном.
Фото ілюстративне
На Вінниччині створять екоферму на тисячу голів ВРХ
1 хв на прочитання45 хвилин тому
Троянди Будуть пишно Цвісти Поради садівництва
Троянди стануть ще красивішими, якщо поруч з ними посадити гарних рослин-сусідів
1 хв на прочитання2 години тому
Реформа Довкілля ЕкоЗагроза Екологічні збитки
ТОП-5 пріоритетів 2024 в сфері довкілля: Реформа Державної екологічної інспекції України
3 хв на прочитання3 години тому
Пам’ятка археології Взяли під охорону Заповідник
На Закарпатті пам’ятку археології «Стоянка печерна» взяли під особливу охорону
1 хв на прочитання5 годин тому
5 велетнів: рослини з найбільшим листям для акценту в квітнику (ФОТО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Сезон грилю у розпалі: топ рецептів для відпочинку на природі
10 хв на прочитання9 годин тому
І ландшафтний дизайн, і користь для здоров’я: ніжна красуня цибуля-шніт та її переваги (ФОТО)
1 хв на прочитання16 годин тому
У Тернопільській області за два роки має запрацювати біоетанольний завод
1 хв на прочитанняВчора