Як здійснюється пероральна імунізація диких тварин від сказу - пояснення від Держпродспоживчслужби

1 хв на прочитання16 Жовтня 2024, 14:45
Як здійснюється пероральна імунізація диких тварин від сказу

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку.

Пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу – дієвий спосіб зменшення випадків інфікування цією хворобою в дикій природі. 

Про особливості застосування пероральної вакцини та важливість профілактики сказу в цілому розповідає  перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Микола Сонько. 

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; безпечна для інших тварин, для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.

Розповсюдження вакцини відбуватиметься польовими та лісовими угіддями поза територіями населених пунктів, боліт, водоймищ, авто – та залізничних шляхів.

Сказ – одна з найнебезпечніших хвороб, спільних для тварин та людей, яка уражає центральну нервову систему з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і без лікування завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини, однак, основним джерелом сказу є червона лисиця.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: