Одним з дуже хороших добрив для перцю є попіл, проте це не єдине підживлення, яке дає позитивний результат, пише prostoway. Ефективним способом збільшення врожайності цієї культури є підживлення цукром.
Свій солодкий смак перець має завдяки капсаїцину, алкалоиду, який є корисним для нашого шлунка. За вмістом вітаміну С він не поступається навіть ягодам і цитрусовим. Крім цього, перець містить каротин, рутин і вітаміни В1, В2, РР, Е і К. Багатий він і солями різних мінеральних речовин. Сік цього продукту містить кремній, корисний для волосся і нігтів.
У різних сортах міститься різна кількість калорій: в зеленому — 20 ккал на 100 г, в червоному — 27, а в жовтому — 30. Тобто, незважаючи на те, що в нього входить величезна кількість корисних сполук, калорійність болгарського перцю низька — від 20 до 30 ккал на 100 грамів продукту. Тому він входить в перелік дієтичних продуктів.
Завдяки наявності аскорбінової кислоти і вітаміну А в болгарському перці, він здатний значно зміцнювати імунітет. Його використовують в цілях профілактики ішемічної хвороби. Речовини, що містяться в солодкому перці, здатні очищати легені від накопичених токсинів, тому його рекомендують людям, що палять. При емфіземи легенів його радять вживати щодня. Цей продукт харчування позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, має антибактеріальну та протизапальну дію. Завдяки мікроелементу капсіцідіну відбувається придушення грибкової мікрофлори.
Людям з дерматитами, цукровим діабетом, які страждають безсонням, слід вживати в їжу цей овоч. Він також виводить з стресів, концентрує увагу і покращує пам’ять. Вітаміни Р (рутин) та С, що містяться в даному овоче, зміцнюють кровоносні судини, запобігаючи утворенню тромбів. І це далеко не всі корисні властивості цього продукту.
На основі цукру потрібно приготувати рідке добриво. Спосіб приготування досить простий – розчиніть цукор у воді та добриво готове. На літр достатньо лише однієї столової ложки солодкого порошку.
Після поливу "цукровою" водою, ви побачите неймовірне перетворення плодів. Готуйтеся збирати великі та смачні перці.