Як зберігати зелень в холодильнику, щоб вона була свіжою

2 хв на прочитання31 Серпня 2022, 10:45

Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет.

 Перед тим, як покласти зелень в холодильник, її потрібно почистити, перебрати, відібрати пожовкле листя, посортувати  та акуратно скластиЯк зберегти зелень у холодильнику.

Як зберігати зелень в морозильній камері

В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше - це на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селера, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником.

Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря та покласти на полицю в камеру.

Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити.Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними  ножицями. Розфасуйте зелень пропорційно в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: