Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Як зберігати сир, щоб він довго залишався смачним: головні правила та маленькі хитрощі

Як зберігати сир, щоб він довго залишався смачним: головні правила та маленькі хитрощі

Лайфхаки,щоб сир не псувався і довше залишався смачним та свіжим

2 хв на прочитання22 Грудня 2022, 13:29
Поділитись:

Нещодавно куплений шматочок сиру став не таким смачним, змінив запах і навіть встиг покритися білим нальотом? Можливо, він ще згодиться у гарячих стравах, салатах чи сирних соусах. Але як звичайну нарізку використовувати його вже не захочеться.

"Телеграф" знайшов кілька корисних порад і лайфхаків, як правильно зберігати сир, щоб не тільки не допустити його псування, але й зберегти оригінальний смак та привабливий вигляд. Це допоможе вам уникнути повтору помилок у зберіганні цього пікантного та недешевого кисломолочного продукту.

Не пропустіть термін придатності

Якщо ви напишете маркером або приклеїте на упаковку з сиром наклейку з датою покупки, слідкувати за терміном придатності буде набагато простіше.

Оптимальна температура для сиру

Сири важливо зберігати за температури повітря 3-8°C. Це може бути холодильник, підвал чи льох. Уникайте різких перепадів температури, щоб сир не змінив свою структуру і смак. А ось морозилка може зіпсувати його консистенцію.

Не всякий посуд придатний для зберігання

Тримати сир можна в пергаменті, а також скляному, керамічному, емальованому посуді. А ось пластик зовсім не рекомендується для тривалого контакту із сиром.

Сир має бути закритим

Якщо поблизу лежать ароматні продукти, сир без упаковки обов’язково натягне навколишні запахи, і змінить свій власний.

Як зберігати сир у пакеті

Продукт не варто залишати в поліетилені довше, ніж на 2-3 дні, інакше він може стати липким та запліснявіти. Краще спочатку помістити його в папір, а вже потім у пакет. А ще покладіть разом із ним шматочок цукру – це вбереже сир від плісняви

Як правильно подати сир

Дістаньте сир заздалегідь, приблизно за 1 годину — він відновить свій природний запах і смак. А ось нарізати сир краще безпосередньо перед подачею на стіл.

Зробіть сирні чіпси

Якщо ви бачите, що не зможете витрачати куплений сир, радимо його висушити, нарізавши тонкими слайсами та розклавши на тарілці. Так сир затвердіє, покриється крапельками олії та стане схожим на чіпси. Він набуде своєрідного смаку, але такий спосіб збереже його від псування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Хмельницька АЕС. Фото: Anatolii Stepanov/AFP/Getty Images
Болгарія передумала продавати Україні ядерні реактори для ХАЕС — чому так сталось і чи справді це лише на краще
7 хв на прочитаннягодина тому
Фінансування "Нафтогазу": чи допоможе Єврокомісія? Фото: pixabay
Ресурс державних гарантій для "Нафтогазу" вичерпано - чи допоможе Єврокомісія
3 хв на прочитання2 години тому
Перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко
Україна та США підписали меморандум про фіналізацію угоди щодо корисних копалин
1 хв на прочитання3 години тому
Утилізація сміття після Великодня: як не нашкодити довкіллю. Фото: пресслужба МВС України
Після Великодня: як правильно утилізувати святкове сміття і не нашкодити довкіллю
3 хв на прочитання4 години тому
Астрономи виявили нові докази позаземного життя: чи наближаємося ми до відкриття?
2 хв на прочитання6 годин тому
Тренд 2025 року — сад із польовими квітами, який потребує мінімального догляду
4 хв на прочитання11 годин тому
ЄС відклав заборону на імпорт російського СПГ через переговори з США та внутрішні розбіжності
2 хв на прочитання12 годин тому
Землетруси в М'янмі відкрили руїни ймовірного "водного палацу"
1 хв на прочитанняВчора