Огірки першої свіжості зі своєї грядки цінуються вище, ніж магазинні овочі, які часто обробляють спеціальними речовинами для більш тривалого зберігання. Тому у городників виникає резонне питання, як зберігати огірки, щоб вони залишалися свіжими 2 та більше місяців.
Є багато порад, які працюють зі змінним успіхом, а деякі взагалі марні. Наприклад, намочують марлю, кладуть огірки та відправляють у пакет.
Або кожен огірок обертають паперовим рушником, кладуть у целофановий пакет та зберігають на полиці для овочів близько 14 днів.
Більше позитивних відгуків у іншого методу. У пакет складають огірки стоячи хвостиками вниз. Потім акуратно наливають холодну воду приблизно 2-3 см, щоб хвостики опинилися в рідині. Потім овочі відправляють у холодильник і періодично підливають воду. Зберігаються огірки не більше 30 днів.
Найдовше зберігання можливе при використанні іншого способу. Огірки просушують, відправляють у пакет із блискавкою-застібкою. Зберігають без доступу повітря. Є думка, що так плоди можуть пролежати 2-2,5 місяці та зберегти якості так добре, що їх важко відрізнити від тих, що тільки зірвали з грядки.
Варто знати, чому мудрі господині не викидають лушпиння від цибулі: у них на це є 7 причин.