Не всі яблука можна зберігати однаково довго — це залежить і від сорту, і від умов зберігання. Про це розповідає Телеграм-канал «Дача. Сад та город».
Найвищу лежкість мають пізньостиглі сорти. У середині осені, коли проводиться збирання цих яблук, плоди ще кислі та незрілі. Утворення цукрів триває під час зберігання, завдяки чому цей термін розтягується до 4 місяців.
Для тривалого зберігання рекомендується вирощувати сорти:
Щоби яблука добре лежали, збирання проводять у суху погоду, дбайливо знімаючи плоди з дерев. Травми знижують лежкість.
Як краще зберігати яблука:
1) Тримають яблука при температурі від 0 до +5°C і за вологості повітря не менше 80 %.
2) Для плодів організують утеплений короб. У найпростішому варіанті достатньо вставити два ящики різного розміру один в інший (зазор між стінками послужить теплоізоляцією), а потім закутати в ковдру.
3) Яблука укладають у ящики шарами, розділеними свіжою тирсою, піском або папером.
Також ми розповідали про 9 лайфхаків, які допоможуть зберегти яблука на зиму.