Догори
Дати відгук

Як зберегти молодість після 40 років: ТОП-6 рекомендацій лікаря

2 хв на прочитання26 Вересня 2020, 10:42
pixabay pixabay
Поділитись:

Індійський лікар і дієтолог-консультант лікарні материнства в Хараді Алка Бхарті, назвав прості правила, які допоможуть зберегти моложавість, привабливість і хорошу форму жінкам після 40 років.

Лікар зазначив, що після 40 років жінки стикаються з втратою м'язової маси, уповільненням обміну речовин, сильною втомою, депресією, виникають проблеми з концентрацією та іншими змінами, пов'язаними з періодом, що передує менопаузі.

"Одна з кращих речей, які можна зробити для свого здоров'я після 40 років, – більш ретельно стежити за тим, що споживається в їжу. Здоровий, збалансований раціон поряд з регулярними вправами, достатнім сном і низьким рівнем стресу ефективно допомагають підтримувати вагу, покращують загальний стан здоров'я в цьому віці",  - повідомив доктор, пише МедикФорум.

Лікар дав ряд цінних рекомендацій, які допоможуть продовжити молодість.

А саме:

  • збільшити вживання продуктів, багатих клітковиною;
  • вживати мінімальну кількість солі і цукру;
  • включити в раціон продукти, що містять лютеїн, оскільки ця речовина істотно знижує ризик розвитку когнітивних порушень. Велика кількість лютеїну міститься в моркві, морепродуктах, листових овочах;
  • урізноманітніть меню продуктами, багатими жирними поліненасиченими кислотами омега-3: скумбрія, сардина, рослинні нерафіновані олії;
  • для підтримки м'язової і кісткової маси після 40 років варто включити в своє меню нежирне м'ясо, рибу, яйця, бобові, горіхи, злаки, натуральний йогурт, інжир;
  • вживання продуктів, що містять вітамін D допоможе допоможе підтримувати нормальне функціонування м'язів. Також він сприяє хорошому засвоєння кальцію. У раціоні повинні бути жирна риба, яйця, гриби, апельсиновий сік.

Як відомо, дешевий льон рятує серце, знижує ризик онко та вбиває вагу: причин для вживання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.