Ольга Шевченко1 хв на прочитання02 Серпня 2022, 20:00
Для тих людей, які завалені додатковими турботами окрім готування, є найпростіший рецепт заготівлі вишні на зиму.
Тут не потрібен цукор та стерилізація банок. Взимку такі ягоди можна використовувати для домашніх компотів або як начинку для смачних пиріжків та млинців.
Інгредієнти:
- вишня
- окріп
- лимонна кислота
Приготування:
- Помийте банки. Вишні теж добре промийте і відберіть лише цілі плоди однакової стиглості. Ягоди можна закривати з кісточкою, а можна її заздалегідь видалити.
- Вишні викладаємо у чисті банки. Каструлю з водою ставимо на вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Заливаємо окропом вишні, складені у банки. Накриваємо бляшаною кришкою, поки не закручуючи. Банки зверху обгортаємо теплою ковдрою і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Коли банки трохи охолонуть, воду з вишень зливаємо у каструлю.
- До соку з-під вишень додаємо додатково 100 мл води. Ставимо каструлю на вогонь. Накриваємо кришкою та доводимо до кипіння. У банки з вишнею додаємо лимонної кислоти на кінчику чайної ложки.
- Після закипання сиропу розливаємо його по банках. Накриваємо кришкою і закриваємо.
Відомо, лікар назвали крупу, яка корисна для здоров'я серця та знижує «поганий» холестерин.