Фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповідає, чи справді варто їсти лише зелені яблука, бо в червоних багато цукру, який конвертується в жиp і осяде на талії.
Отже, чи справді в червоному яблуці більше цукру?
Фітнес-тренер пропонує подивитися на хімічний склад яблука.
«Основа яблука — вода, в яблуці її ~86 %. Хочете пити — «пийте» яблуко. Далі цукор. Цукру (глюкоза, фруктоза, сахароза) в яблуках 9-11 %. В зелених трохи менше, в червоних трохи більше, але в середньому 9-11 %», — говорить Віктор Мандзяк.
Він пропонує порахувати: у 100 г червоного яблука 11 г вуглеводів; зеленого – 9 г, різниця 2 г.
Вага середнього яблука 200 г. Тобто, вибираючи зелене яблуко на користь червоного, можна зекономити 4 г вуглеводів, відповідно 16 ккал.
«Виходить, весь гармидер через якихось 16 кілокалорій? Це вже попахує орторексією, це невроз, друзі», — робить висновок Віктор Мандзяк.
Фітнес-тренер наголошує, що яблука — чудовий дієтичний продукт:
«Це важлива інформація, яку варто закарбувати в сірих клітинах. У червоному більше цукру — інформація, якою можна і треба знехтувати. Сxуднення — не точна «наука», — говорить фітнес-тренер.
Також ми розповідали, що науковці радять, як дешево і просто очистити фрукти від пестицидів.