Хурма може бути як звичайною, так і «королівською». Ця ягода має винятковий смак, але все може зіпсувати в’язкість та терпкість у роті.
Тому перед вибором цього продукту краще знати деякі нюанси та певні критерії.
Пропонуємо вивчити рекомендації кулінарів, які часто займаються закупівлею фруктів, овочів і ягід.
Насамперед важливо звертати увагу на листочки та плодоніжку – вони повинні бути сухими та мати темний колір.
Сама ягода має бути відносно м’якою та блискучою – краще купувати хурму без вм’ятин та слідів падінь.
Шкірка у хорошого екземпляра рівна, гладка, а її колір має світло-червоний відтінок. Якщо на шкірці є плями, це свідчить про те, що плід перезрів.
Як правило, сорт “корольок” не в’яже, але все одно ягода повинна мати виражений аромат і щільну шкірку яскравого помаранчевого кольору.
Якщо ви вибирали хурму за правилами, а вона все ж в'яже, то можна ситуацію виправити, помістивши плід на день в морозильну камеру. Після цього хурма стане м'якше і солодше. При цьому пропаде в'язкість.
Якщо ж хурма трохи в'яже, не варто відразу її ховати морозилку. Такі плоди корисні для щитовидної залози.
Більше новин читайте на GreenPost.