Експерти пояснюють, що курячий фарш повинен мати рівний червонуватий колір без плям і домішок, що свідчить про свіжість продукту. Сірі або зелені вкраплення можуть вказувати на довге зберігання фаршу в магазині. Також важливо, щоб продукт був однорідним і не містив шматочків шкіри, кісток або хрящів, що можуть погіршити якість страви, інформує Ukr.Media.
Під час вибору упакованих продуктів із курячого фаршу варто звернути увагу на герметичність пакета, дату виготовлення і термін придатності. У ньому не повинно бути снігу або льоду.
Також фахівці зазначають, що в складі інгредієнти за чинними нормами перераховані в порядку їх зменшення. Так, наприклад, у котлетах, на першому місці має бути м'ясо.
Крім того, фахівці нагадують, що в домашніх умовах продукт краще не зберігати, особливо це стосується охолодженого м'яса або напівфабрикатів.
Більше новин читайте на Green Post.