Як варити яйця круто, скільки за часом та інші особливості приготування

2 хв на прочитання27 Червня 2022, 23:41

Щоб жовток і білок повністю затверділи, температура усередині яйця повинна досягти 80°С.

Смачне і поживне блюдо виходить з яєць, зварених круто. Як варити яйця і скільки за часом, щоб білок і жовток повністю зварилися? Поради і рекомендації професіоналів допоможуть зварити яйця правильно, щоб доповнити ними бутерброди, салати, канапе або просто з’їсти, пише yizhainfo.

Загальні поради з варіння яєць круто

Найчастіше в меню використовують курячі яйця, хоча можна варити і яйця інших птахів. Від їх розмірів залежить час варіння. Щоб правильно орієнтуватися за часом варіння, візьміть за еталон середнє куряче яйце (60- 80 г).

У звареного круто яйця практично однакові по щільність білок і жовток. Із звареного круто яйця організм засвоює 90% наявних корисних речовин.

Особливості варіння яєць круто

Переварювати яйця не можна – білок перетвориться на гуму, а жовток втратить яскраве жовте забарвлення. Білок в яйці згортається при 82 °С, жовток повністю твердне при температурі 77 °С. Щоб правильно зварити яйця круто, дотримуйтеся таких рекомендацій:

·  Відлічуйте час варіння з моменту закіпання води.

Час приготування яєць в круту

Щоб жовток і білок повністю затверділи, температура усередині яйця повинна досягти 80°С.

На час варіння яйця впливають такі чинники:

Скільки варити яйце круто? Круто куряче яйце середньої величини варять:

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: