Смачне і поживне блюдо виходить з яєць, зварених круто. Як варити яйця і скільки за часом, щоб білок і жовток повністю зварилися? Поради і рекомендації професіоналів допоможуть зварити яйця правильно, щоб доповнити ними бутерброди, салати, канапе або просто з’їсти, пише yizhainfo.
Найчастіше в меню використовують курячі яйця, хоча можна варити і яйця інших птахів. Від їх розмірів залежить час варіння. Щоб правильно орієнтуватися за часом варіння, візьміть за еталон середнє куряче яйце (60- 80 г).
У звареного круто яйця практично однакові по щільність білок і жовток. Із звареного круто яйця організм засвоює 90% наявних корисних речовин.
Переварювати яйця не можна – білок перетвориться на гуму, а жовток втратить яскраве жовте забарвлення. Білок в яйці згортається при 82 °С, жовток повністю твердне при температурі 77 °С. Щоб правильно зварити яйця круто, дотримуйтеся таких рекомендацій:
Щоб жовток і білок повністю затверділи, температура усередині яйця повинна досягти 80°С.
На час варіння яйця впливають такі чинники:
Скільки варити яйце круто? Круто куряче яйце середньої величини варять: