Як уповільнити старіння: дієтологи назвали корисні продукти
Існує кілька видів особливо корисних продуктів
Поки що вчені не знайшли спосіб зупинити процес старіння, але вважається, що є досить простий метод, який допоможе його сповільнити. Йдеться про збалансоване харчування, розраховане забезпечення організму всіма необхідними речовинами для правильної роботи. За словами лікарів-дієтологів, існує кілька видів особливо корисних продуктів, які необхідно включати до щоденного раціону.
Авокадо
Дієтолог Лаура Бурак упевнена, що це авокадо – необхідний для здоров’я продукт. “Багати корисними для серця жирами та клітковиною, вітамінами групи В, калієм та вітамінами А, С, Е та К, авокадо допомагає захистити нас від передчасного процесу старіння”, – розповіла вона.
Читайте також: Лікар назвав кількість алкоголю, яка викликає утворення тромбів
Жирна риба
Було доведено, що деякі види риби з великою кількістю омега-3 жирних кислот, такі як лосось, тріска та оселедець допомагають знижувати запалення в організмі, а також ризик хвороби Альцгеймера. Дослідження показують, що така риба має здатність уповільнювати, а іноді і запобігати симптомам хвороби у старіючих пацієнтів.
Чорниця
“Чорниця є багатим джерелом вітамінів А і С, які можуть зменшити запалення, що призводить, зокрема, до пошкодження шкіри та її раннього старіння”, – пояснила Мелісса Мітрі. Поряд із чорницею, полуницею, ожиною та малиною, чорниця містить велику кількість антиоксидантів та біоактивних сполук, що робить ці ягоди потужними суперпродуктами для боротьби зі старінням.
Листова зелень
Відомо, що листова зелень, така як капуста або шпинат, також допомагає уповільнити старіння людей старше 50 років. За словами дієтолога Марі Рагглз, ці овочі можна сміливо назвати одними з найкращих завдяки високому вмісту в них поживних та протизапальних речовин. “Багата вітамінами, мінералами, клітковиною та іншими біологічно активними сполуками, листова зелень забезпечує надійний запас корисних речовин, які необхідні нам щодня”, – пояснила Рагглз.
Оливкова олія
Оливкова олія складається здебільшого з мононенасиченої жирної кислоти, відомої як олеїнова. Це одна з багатьох причин, з яких масло вважається важливою частиною здорового харчування людей похилого віку. “Оливкова олія є ключовим елементом харчування у дієтах Блакитних зон, де люди живуть найдовше у світі”, – зазначила Бурак.