Догори
Дати відгук

Як улітку поліпшити зір: поради офтальмолога

Тим паче, що влітку людський організм найбільше схильний до «роботи над собою».

1 хв на прочитання29 Липня 2021, 14:06
Як улітку поліпшити зір: поради офтальмолога Як улітку поліпшити зір: поради офтальмолога
Поділитись:

Багато хто вважає, що літо — найкращий час для відновлення зору: по-перше, у розпалі сезон відпусток, по-друге, з’явилися сезонні продукти, котрі традиційно вважаються корисними для зору, зокрема морква та чорниці. Проте лікар-офтальмолог вищої категорії Ніколаос Верещагін у коментарі GreenPost радить не дуже покладатися на силу вітамінів у справі поліпшення зору — лише якщо фахівець скаже, що це може допомогти у вашому випадку.

«Якщо ви до цього голодували, то так, від моркви та чорниць ваш зір поліпшиться, а взагалі — ні. Адже авітамінозів у наш час не зустрічається, як, скажімо, у військовий час, коли є брак їжі. Це суто додатково, але великої ролі вітаміни не зіграють — це лише їжа», — говорить офтальмолог.

Так само скептично лікар ставиться і до спеціальних вправ для очей.

«Гімнастика це розмова ні про що, бо наші очі й так працюють, їм потрібно розслаблення. Насправді нічого кращого нема, крім перестати давати навантаження зблизька, щоб зір міг відпочити», — стверджує Ніколаос Верещагін.

Офтальмолог радить удвічі-втричі зменшити час роботи з телефоном, планшетом, комп’ютером. Лікар говорить, що примусити людину у відпустці весь час дивитися на обрій неможливо, але принаймні потрібно відпочивати від ґаджетів — «тоді й очі відпочинуть, і якість зору поліпшиться».

Також ми розповідали, що лікарі не рекомендують читати у транспорті під час тривалої подорожі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.