Як смачно законсервувати овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами

3 хв на прочитання11 Червня 2022, 16:46

Ідеальним місцем зберігання буде прохолодна комора або стінна шафа.

Овочеве асорті, мариноване на зиму, – яскраві, хрусткі овочі в маринадній заливці з винним оцтом. Ви можете комбінувати інгредієнти в різних пропорціях – покласти в одну банку більше томатів, в іншу – більше фізалісу. Зберігати такі заготівлі можна в міській квартирі, далеко від нагрівальних приладів і батарей центрального опалення. Ідеальним місцем зберігання буде прохолодна комора або стінна шафа.

Мариновані овочі, приготовані по цьому рецепту, можна подавати до столу приблизно через місяць, пише yizhainfo.pp.ua

Інгредієнти для приготування овочевого асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами:

Спосіб приготування овочевого асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами.

Банки для заготівель ретельно миємо, висушуємо на сонечку або в духовці. Стерилізувати банки на цьому етапі для цього рецепту сенсу немає, оскільки сирі овочі нестерильні, тому даремно витрачати час не варто.

Дрібні голівки цибулі очищуємо від лушпиння, розрізаємо на 4 частини. На дно кожної баночки кладемо по 2 лаврові листочки, потім скибочки цибулі.

Зубці часнику очищуємо, ріжемо пластинками, додаємо часник в кожну баночку.

З овочевого фізалісу знімаємо “одяг”, протираємо плоди сухою ганчірочкою, потім миємо теплою водою, просушуємо. Великі плоди ріжемо навпіл або на чотири частини, дрібні залишаємо цілими (шкірку проколюємо). Заповнюємо баночки фізалісом на 2-3 об’єми.

Стручки гіркого зеленого перцю розрізаємо уподовж навпіл, додаємо до фізалісу і цибулі.

Місце, що залишилося, заповнюємо дрібними томатами, бажано злегка недозрілими, з щільним м’якушем.

Заливаємо у банки киплячу воду, відразу зливаємо в сотейник – так можна точно визначити потрібний об’єм води для маринаду. У банки заливаємо свіжий окріп, закриваємо кришками, накриваємо рушником, залишаємо овочі прогріватися. Можна ще раз змінити окріп, щоб вміст банок добре нагрівся.

У злиту з овочів воду насипаємо цукровий пісок і кухарську сіль, додаємо фенхель, кмин і перець. У цьому рецепті я насипала різноколірний перець, на смак не впливає, зате красиво! Ставимо сотейник на вогонь, доводимо до кипіння, кип’ятимо 3 хвилини.

За допомогою кришок з отворами, зливаємо воду. Потім наливаємо по 2 столових ложки винного оцту в кожну банку, вливаємо маринад із спеціями, закриваємо кришкою.

На дно сотейника простилаємо шматок тканини, ставимо баночку з асорті, наливаємо воду по плічки. На повільному вогні доводимо до кипіння. Стерилізуємо 15 хвилин.

Щільно загвинчуємо кришки. Перевертаємо банки догори дном. Після охолодження прибираємо в прохолодну комору. Овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами готове. Смачного!

Овочеве асорті на зиму з фізалісом, перцем і томатами – для дружніх домашніх посиденьок. Кисло-солодкі, з гострою ноткою, хрусткі і дуже смачні овочі, користуються великою популярністю, особливо в тих випадках, коли потрібно швидко накрити на стіл.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: