Ольга Шевченко1 хв на прочитання24 Січня 2024, 10:55
Сьогодні пропонуємо вам дізнатися кілька способів найсмачнішого маринаду для м'яса, від якого курка буде смачніше та вийде з чудово хрусткою скоринкою.
Маринад з медом
Любителям солодкого м’яса сподобається медовий маринад. Запікати курку з таким маринадом краще у фользі.
Інгредієнти:
- мед – 100 г;
- гірчиця – 2 ч. л.;
- соєвий соус – 100 мл;
- цедра апельсина – 20 г;
- сіль – щіпка;
- майоран – щіпка;
- чебрець – щіпка;
- мускатний горіх – щіпка;
- перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти ретельно змішайте і перетворити в однорідну масу.
- Додайте сіль і перець.
- Куряче м’ясо в мисці перемішайте з цим маринадом і залиште на 3-4 години.
Маринад з соєвим соусом
В соєвому соусі маринуйте абсолютно будь-яку частину, але найбільш смачними виходять крила, якщо їх запікати в духовці або готувати на мангалі.
Інгредієнти:
- соєвий соус – 200 мл;
- гірчиця – 3 ч. л.;
- часник – 2 зубчики;
- петрушка пучок;
- перець гострий – щіпка.
Спосіб приготування:
- Часник пропустити через часникодавку або дрібно порізати.
- Петрушку подрібнити і розім’яти руками.
- Соєвий соус змішати з гірчицею до стану однорідної маси.
- Додати до суміші часник і перець.
- У миску викласти курку, залити соусом, розтерти суміш руками і залишити на 2-3 години.
Більше новин читайте на GreenPost.