Як швидко і смачно засолити помідори: простий рецепт

2 хв на прочитання14 Липня 2023, 21:00

Малосольні помідори без закатки - головний секрет смачної закуски.

Домашні соління давно є одним з центральних страв на столах багатьох сімей. У кожної господині може бути свій секрет приготування солоних помідорів, проте є відразу кілька основних правил, яких варто дотримуватися, пише Главред.

Як солити помідори

Основне правило при засолюванні помідорів - це вибір відповідних томатів, які не повинні бути переспілими або зіпсованими. Ще одна важлива умова - підготовка розсолу і підбір необхідних інгредієнтів.

Порядок дій:

Скільки за часом соляться помідори

В ході засолювання помідорів варто дотримуватися певних часових рамок, які допоможуть отримати смачну закуску. Банки з помідорами, слід прикрити капроновими кришками і залишити настоюватися протягом 4-7 днів при кімнатній температурі. Явна ознака дозрівання - помутніння розсолу, після чого помідори можна прибирати в холодильник або у льох.

Скільки за часом стерилізуються помідори

З моменту закипання рідини відраховується час стерилізації. Після закінчення процесу банки з помідорами закочують і струшують. Потім банки з помідорами ставлять кришкою вниз, вкривають пледом або ковдрою і охолоджують в темному місці.

Малосольні помідори

Порядок приготування малосольних помідорів:

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: