Догори
Дати відгук

Як рятувати губи від сухості восени, практичні поради

Осінь - сезон сухих губів. В багатьох людей з'являються мікроскопічні тріщинки.

1 хв на прочитання23 Жовтня 2022, 11:08
Поділитись:

В осінню пору потрібно більше пити води – щонайменше 30 мл на один кілограм ваги. Крім того, потрібно припинити кусати і облизувати губи, а також кусати ковпачки від ручок і торкатися рота брудними руками. Варто скоротити споживання солі.

Проблеми із губами можуть виникнути і через застуду. Коли закладено носа, людині доводиться дихати ротом, через це шкіра губ також сохне.

Замініть судинозвужувальні краплі, не перевантажуйте і не пересушуйте слизову. Промивайте носоглотку сольовим розчином двічі на день, щоб позбутися нежитю.

Іншою причиною неприємних змін є алергія, яка може виявитися у вигляді дерматиту з підвищеною температурою, слабкістю та головним болем. У цьому випадку слід скласти тест на імуноглобулін Е, щоб зрозуміти причину подразнень. При сильному свербежі краще користуватися антигістамінними препаратами та сорбентами. Крім того, важливо регулярно провітрювати житло.

Зверніть увагу на олії та бальзами для губ, які допомагають відновитися від наслідків. Їх можна використовувати, проте при цьому потрібно підтримувати організм у нормі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.