Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Як розпізнати серйозне гормональне порушення і повернути жіночі гормони до балансу без ліків

Як розпізнати серйозне гормональне порушення і повернути жіночі гормони до балансу без ліків

Продукти, необхідні для регулювання гормонального балансу.

4 хв на прочитання09 Жовтня 2022, 17:09
Поділитись:

Коли настрій з хорошого різко переходить у поганий, шкіра червоніє, вкривається прищами або статевий потяг прагне до нуля, настав час перевірити рівень гормонів — напевно, вони перебувають у дисбалансі. Про це розповідає MissFit.

Рівень естрогену схильний до коливань, які роблять цикл схожим на спуски і підйоми. Та навіть якщо вічні американські гірки вибивають із колії, ще рано говорити про серйозне гормональне порушення.

Його можна розпізнати за допомогою низки сильних симптомів, наприклад, тривале нереалізоване бажання мати дітей, порушення циклу, постійна депресія тощо. У такому разі слід проконсультуватися з лікарем.

Але навіть якщо гормональна крива не має серйозних патологічних проявів, карусель естрогену може зіпсувати настрій і життя. Особливо у певних гормональних ситуаціях — вагітність чи менопауза. Тоді жіночий гормон демонструє свою дуже примхливу сторону та викликає появу неприємних симптомів.

Природна регуляція гормонів

Природна гормональна терапія може допомогти збалансувати рівень гормонів і покращити здоров'я. Для цих цілей найбільше підходять так звані фітогормони. Це рослинні речовини, які надають регулюючий вплив на організм людини подібно до власних гормонів тіла — продукти, які забезпечують організм замінниками, необхідні для регулювання гормонального балансу. Будь-хто, хто хоче природним шляхом привести гормони до ладу, має включити їх у свій раціон.

Вони допомагають подолати типові симптоми гормонального порушення: перепади настрою, відсутність статевого потягу, шкірні проблеми, випадання волосся та менструальні спазми. І все це без будь-якої штучної гормонотерапії.

Природна гормональна терапія

Вона працює переважно через харчування. У меню додаються продукти, які мають особливо високий рівень рослинних естрогенів.

Дієта природної гормональної терапії включає такі продукти:

Вітекс священний (Авраамове дерево) при гормональних коливаннях. Ця рослина вважається справжнім універсальним засобом у природній гормональній терапії, оскільки здатна регулювати всі жіночі гормони. Тому її рекомендується приймати не тільки при типових болях під час місячного, а й при плануванні вагітності чи на початку менопаузи. Вітекс священний доступний у вигляді харчової добавки (наприклад, у формі капсул) або у вигляді чайної суміші (часто у поєднанні з манжеткою та звіробоєм).

Звіробій проти депресивного настрою. Фітогормони, що містяться в рослині, вважаються природними стимуляторами настрою, тому звіробій потрібно приймати при легкій і помірній депресії. Звіробій не тільки доступний як харчова добавка, а й у вигляді олії, яка ідеально підходить для масажу. При болях у животі під час менструації олія допомагає розслаблювати м'язи і таким чином знімати біль.

Хміль — жіноча гормональна бомба.

Хміль вважається злаком жіночих гормонів. Існує уявлення про те, що саме він винен у зростанні грудей у ​​чоловіків, які люблять пити пиво, але це міф.

У природній гормональній терапії хміль використовується проти припливів жару під час менопаузи та для заспокоєння нервів. Хміль потрібно приймати у формі чаю або у вигляді капсул, але не пива.

Конюшина лучна для здорового балансу гормонів. Не слід забувати про червону, або лучну, конюшину, якщо ви хочете регулювати гормони природним шляхом. Фітогормони конюшини знімають менструальний біль, а також усувають проблеми з концентрацією та порушення сну. Червона конюшина зазвичай продається у вигляді чаю. Для надання вишуканості салатам і супам часто використовуються паростки та квіти червоної конюшини.

Соя проти менструального болю. Той факт, що жінки з Азії рідше потерпають від менструального болю та проблем зі шкірою, часто пояснюється підвищеним споживанням соєвих продуктів. Соя є багатим джерелом рослинних гормонів і, отже, обов'язкова для природної гормональної терапії.

Клопогон (циміцифуга) проти припливів жару. Цей постачальник фітогормонів росте в Канаді та Північній Америці. У цих країнах він доступний у вигляді чайних сумішей, порошку та капсул в аптеках. Циміцифуга регулює припливи жару та нервозність. Також вона допомагає подолати безсоння.

Ферментовані продукти для здорового балансу гормонів. Квашена капуста, мариновані огірки, кімчі, пробіотичний йогурт і багато іншого: всі ці продукти готувалися однаково — шляхом ферментації. У цьому процесі продукти стають придатними для тривалого зберігання шляхом додавання дріжджів або молочнокислих бактерій. Позитивний побічний ефект: ферментація виробляє фітогормони, які регулюють вплив на баланс жіночих гормонів і дуже корисні для нашого здоров'я.

Також ми розповідали про жіночу домашню аптечку: що в ній має бути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора