- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як ресторан годує відвідувачів стравами з відходів: де і з чого
Як ресторан годує відвідувачів стравами з відходів: де і з чого
Гарна їжа не повинна йти на смітник.
Європейці дедалі більше дивують світ підходом до екологічного свідомого життя. Так, у Фінляндії працює ресторан, у якому створюють делікатеси із продуктів, що йдуть на відходи. Це перший такий заклад в країні.
Щоранку вантажівки ресторану Loop об'їжджають 15 місцевих магазинів і забирають різні свіжі продукти, овочі та зелень, які залишилися непроданими. Як пише epochtimes, засновники незвичайного ресторану вважають, що гарна їжа не повинна йти на смітник.
Відвідувачам ресторану пропонують салати, супуи, основні страви, каву, чай , десерти, різноманітні свіжі ягоди та фрукти і домашнє морозиво. В той же час меню змінюється залежно від того, яку їжу було «врятовано» з магазинних відходів.
У такий своєрідний спосіб творці ресторану прагнуть здійснювати екологічний вплив на навколишнє середовище - шляхом зменшення відходів.