Догори
Дати відгук

Як ресторан годує відвідувачів стравами з відходів: де і з чого

Гарна їжа не повинна йти на смітник.

1 хв на прочитання03 Вересня 2020, 10:33
Поділитись:

Європейці дедалі більше дивують світ підходом до екологічного свідомого життя. Так, у Фінляндії працює ресторан, у якому створюють делікатеси із продуктів, що йдуть на відходи. Це перший такий заклад в країні.

Щоранку вантажівки ресторану Loop об'їжджають 15 місцевих магазинів і  забирають різні свіжі продукти, овочі та зелень, які залишилися непроданими. Як пише epochtimes, засновники незвичайного ресторану вважають, що гарна їжа не повинна йти на смітник.  

Відвідувачам ресторану пропонують  салати, супуи, основні страви, каву, чай ,  десерти, різноманітні свіжі ягоди та фрукти  і домашнє морозиво. В той же час  меню   змінюється залежно від того, яку їжу було «врятовано» з магазинних відходів. 

У такий своєрідний спосіб творці ресторану прагнуть здійснювати екологічний вплив на навколишнє середовище  - шляхом зменшення відходів.

Відомо, українські органічні ферми проспонсорує Швейцарія.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Львівський сирник: як приготувати в мультиварці
2 хв на прочитання17 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт
1 хв на прочитанняВчора
Фото: J.M. Garcia/EPA-EFE
Європейські виробники їжі для домашніх тварин переходять на комах через бюрократію ЄС
7 хв на прочитання23 Травня 2025
Фото: Максим Нікітін
Закуска з лаваша за лічені хвилини — підійде не лише на кожен день, а й для пікніка чи навіть для святкового столу
1 хв на прочитання23 Травня 2025
Секрети вибору розсади для рекордного врожаю: поради експертів
2 хв на прочитання22 Травня 2025
Європарламент ухвалив заборонні тарифи на сільгосппродукцію та добрива з Росії та Білорусі
1 хв на прочитання22 Травня 2025
З Німеччини екстрадували екс-начальницю Держгеокадастру Київщини
1 хв на прочитання22 Травня 2025
Смажена курка з чорносливом і грибами — простий рецепт
1 хв на прочитання22 Травня 2025