Догори
Дати відгук

Як ресторан годує відвідувачів стравами з відходів: де і з чого

Гарна їжа не повинна йти на смітник.

1 хв на прочитання03 Вересня 2020, 10:33
Поділитись:

Європейці дедалі більше дивують світ підходом до екологічного свідомого життя. Так, у Фінляндії працює ресторан, у якому створюють делікатеси із продуктів, що йдуть на відходи. Це перший такий заклад в країні.

Щоранку вантажівки ресторану Loop об'їжджають 15 місцевих магазинів і  забирають різні свіжі продукти, овочі та зелень, які залишилися непроданими. Як пише epochtimes, засновники незвичайного ресторану вважають, що гарна їжа не повинна йти на смітник.  

Відвідувачам ресторану пропонують  салати, супуи, основні страви, каву, чай ,  десерти, різноманітні свіжі ягоди та фрукти  і домашнє морозиво. В той же час  меню   змінюється залежно від того, яку їжу було «врятовано» з магазинних відходів. 

У такий своєрідний спосіб творці ресторану прагнуть здійснювати екологічний вплив на навколишнє середовище  - шляхом зменшення відходів.

Відомо, українські органічні ферми проспонсорує Швейцарія.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Державне підприємство "Ліси України" збільшило квартальний дохід до 5,8 млрд грн у 2025 році. Фото: pixabay
ДП "Ліси України" збільшило дохід від реалізації деревини за допомогою Prozorro
2 хв на прочитаннягодина тому
Криворіжці долають наслідки ракетних ударів 4-5 квітня: завершено аварійно-рятувальні роботи. Фото: ДСНС Дніпропетровщини
У Кривому Розі завершили рятувальні роботи після російських ракетних ударів
1 хв на прочитання2 години тому
В Одесі відкриють два інклюзивні пляжі — міська влада готується до оздоровчого сезону
В Одесі готуються до літнього сезону: у фокусі — інклюзивні пляжі
1 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Як у часи Холодної війни: США заборонили своїм держслужбовцям у Китаї романтичні чи сексуальні стосунки з місцевими
4 хв на прочитання7 годин тому
Психіка не справляється: дедалі більше працюючих людей страждають від стресу, тривоги та вигоряння — дослідження
4 хв на прочитання12 годин тому
Плетена верба в ландшафтному дизайні: краса, яку можна створити власноруч (ФОТО)
5 хв на прочитання12 годин тому
Що таке злива — пояснення метеорологів
2 хв на прочитанняВчора
Сезон алергії: рівень пилку берези у повітрі стрімко зростає
1 хв на прочитанняВчора