Догори
Дати відгук

Як приготувати веганський суп з нуту

Перед тим, як подавати суп збризніть його оливковою олією

1 хв на прочитання27 Листопада 2022, 12:38
Поділитись:

Суп із нуту настільки простий, що його можна готувати й насолоджуватися хоч щодня. Тільки врахуйте, що сушений нут необхідно замочити не менше ніж на 12 годин. Однак приємна консистенція супу із нуту за підсумком виправдає очікування.

Інгредієнти:

  • Нут 300 г
  • Селера, стебло 1 шт.
  • Морква і цибуля по 1 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Розмарин свіжий 1 шт.
  • Овочевий бульйон 500 мл
  • Олія оливкова 40 мл
  • Сіль і перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Почніть із замочування сушеного нуту у великій кількості води не менше ніж на 12 годин. За потребою час від часу додавайте воду, бо бобові добре вбирають вологу.

Потім дрібно наріжте селеру, моркву, цибулю і обсмажте суміш у сковороді з оливковою олією першого віджиму, двома розчавленими зубчиками часнику, гілочкою розмарину і двома лавровими листками.

Додайте нут, сіль і залийте овочевим бульйоном. Продовжуйте готувати протягом 50 хвилин. Стежте за тим, щоб не переварити нут, він повинен бути трохи хрустким. В кінці видаліть лаврові листки і розмарин.

Зніміть каструлю з вогню і за допомогою занурювального блендера злегка перебийте суп, щоб зробити бульйон більш насиченим. Нут має залишитися якомога цілішим.

Перед тим, як подавати веганський суп із нуту, збризніть його оливковою олією першого віджиму, посипте меленим перцем і прикрасьте грінками з чорного хліба.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитання3 години тому
ФОТО: Запорізька АЕС
Запорізька АЕС: подачу живлення на станцію відновлено
1 хв на прочитання5 годин тому
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитання10 годин тому
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитання11 годин тому
Укренерго: з 23 листопада відключень світла буде менше
1 хв на прочитання13 годин тому
Повітряна тривога через гучномовець: у Києві введуть "аналоговий" режим сповіщення
1 хв на прочитання14 годин тому