Як приготувати варення з пелюсток троянд: не тільки смачно, а і корисно
Варення є ефективним загальнозміцнюючим засобом.
Готувати смачні ласощі можна не тільки з ягід та фруктів: деякі квіти підходять на цю роль анітрохи не гірше.
Варення з пелюсток троянд довгий час вважалося цінними східними ласощами. А ось у традиційній індійській аюрведі зацукровані пелюстки троянд, як і раніше, вважаються лікарським засобом.
До речі, варення з пелюсток троянд, рецепт якого ви прочитаєте нижче, є ефективним загальнозміцнюючим засобом: для підтримки життєвого тонусу вам потрібно з’їдати лише по одній ложці на день.
Як приготувати варення з пелюсток троянд
Які продукти знадобляться:
- 150 грамів квіток троянд;
- пів кіло цукру;
- чайна ложка лимонного соку;
- трохи води (близько 7 столових ложок);
- стерилізована банка.
Пелюстки варто збирати найкрасивіші та без пошкоджень. Найкраще брати ту троянду, в чистоті якої ви впевнені на всі 100%.
Через те, що на око важко визначити вагу пелюсток, то звіряйте по кухонних терезах.
Потім їх слід ретельно промити у холодній воді. Візьміть каструлю, додайте до пелюсток половину цукру та залиште на кілька годин.
Після цього висипаємо половину цукру, що залишилася, додаємо воду і сік лимона, перемішуємо і відправляємо на плиту.
Як тільки наші пелюстки закиплять, зводимо до мінімуму вогонь і варимо близько 7 хвилин.
Беремо півлітрову баночку, переливаємо варення, закриваємо і відправляємо на зберігання в холодильник.
Більше новин читайте на GreenPost.