- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як приготувати ситну кашу без крупи: старовинний рецепт
Як приготувати ситну кашу без крупи: старовинний рецепт
Ще пахучіше і смачніше каша вийде, якщо додати в неї невеликий шматочок вершкового масла
Каша без крупи вариться за лічені хвилини. Ця незвичайна страва стане улюбленими ласощами для маленьких дітей. А дорослі, спробувавши її, згадають смак з дитинства. Особливість цієї каші в тому, що вона вариться не з крупи, як ми всі звикли, а з борошна. Редакція «Це Смак» розповість, як готується каша з борошна на швидку руку.
До того ж готувати кашу можна не тільки з пшеничного борошна. На полицях магазинів можна знайти муку на будь-який смак і з будь-якого сорту зварити смачну поживну кашу всього за 10 хвилин. З-за способу приготування цю кашу прозвали «Затирухою».
Інгредієнти
- Яйце:1 шт.
- Пшеничне борошно:250 г
- Сіль:1 щіпка
- Цукор:за смаком
- Молоко:800 мл
- У глибокій мисці насипте борошно і додайте одну дрібку солі.
- Розбийте яйце в окремій мисці і збийте його вилкою. Потім влийте в борошно яйце.
- Перемішайте борошно з яйцем виделкою так, щоб вийшли пластівці. Потім розітріть в крихту борошно пальцями.
- Налийте молоко в ківш або каструлю і поставте на середній вогонь.
- Коли молоко закипить, додайте в неї цукор. Перемішайте і поступово викладіть яєчно-борошняні пластівці в молоко. Ретельно перемішуйте кашу.
- Варіть «Затируху» 3 хвилини, постійно помішуючи її. Коли каша загусне, зніміть її з вогню. Подавати можна зі свіжими ягодами або сиропом.
Ще пахучіше і смачніше каша вийде, якщо додати в неї невеликий шматочок вершкового масла. Але деякі господині варять кашу з борошна на воді. Дуже часто кашу варять для маленьких дітей, які із задоволенням з'їдять цю смакоту. А ви теж спробуйте, це дуже смачно.