Догори
Дати відгук

Як приготувати соус Бешамель в мікрохвильовці

Його вважають одним з п'яти базових соусів в класичній французькій кухні.

1 хв на прочитання11 Липня 2022, 21:32
Поділитись:

Бешамель є одним з основних соусів у Франції, який подається майже до кожної страви. Як пише stravy.net, недарма його вважають одним з п'яти базових соусів в класичній французькій кухні. Його можна використовувати як основу для різних соусів, для приготування суфле, а також в якості самостійної одиниці при подачі страв.
Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл
  • масло - 20 г
  • борошно - 2 ст.л.
  • сіль, перець

Приготування

В миску, яка підходить для мікрохвильової печі покласти масло.

Поставити на 30-40 секунд на максимальну потужність масло, щоб розтопилося.

Добавити борошно і ретельно перемішати.

У цей час налити молоко в піалу і поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, довести його до кипіння.

У суміш з борошна і масла додати до смаку сіль і перець, влити гаряче молоко і ретельно перемішати.

Поставити соус в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1 хвилину. Вийняти і перемішати. Якщо хочете, щоб соус був густішим, можна поставити соус ще на 30 секунд в мікрохвильовку.

Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Екологічна катастрофа в Бессарабії: порятунок озера Ялпуг
Чому Болградський район потребує термінової програми озеленення та очищення водойм
1 хв на прочитання2 години тому
Image by chapay from Pixabay
Привласнював виторг та гроші клієнтів: працівнику буковинської АЗС загрожує до 8 років тюрми
1 хв на прочитання3 години тому
Концесія в порту Чорноморськ: розпочато конкурс на 40 років
Мінрозвитку оголосило конкурс на концесію двох терміналів
1 хв на прочитання4 години тому
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання5 годин тому
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання6 годин тому
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання8 годин тому
На Черкащині під охорону взяли майже 10 гектарів земель із червонокнижним шафраном
1 хв на прочитання9 годин тому
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитанняВчора