Догори
Дати відгук

Як приготувати соус Бешамель в мікрохвильовці

Його вважають одним з п'яти базових соусів в класичній французькій кухні.

1 хв на прочитання11 Липня 2022, 21:32
Поділитись:

Бешамель є одним з основних соусів у Франції, який подається майже до кожної страви. Як пише stravy.net, недарма його вважають одним з п'яти базових соусів в класичній французькій кухні. Його можна використовувати як основу для різних соусів, для приготування суфле, а також в якості самостійної одиниці при подачі страв.
Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл
  • масло - 20 г
  • борошно - 2 ст.л.
  • сіль, перець

Приготування

В миску, яка підходить для мікрохвильової печі покласти масло.

Поставити на 30-40 секунд на максимальну потужність масло, щоб розтопилося.

Добавити борошно і ретельно перемішати.

У цей час налити молоко в піалу і поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, довести його до кипіння.

У суміш з борошна і масла додати до смаку сіль і перець, влити гаряче молоко і ретельно перемішати.

Поставити соус в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1 хвилину. Вийняти і перемішати. Якщо хочете, щоб соус був густішим, можна поставити соус ще на 30 секунд в мікрохвильовку.

Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost