Як приготувати пряну консервовану ікру з огірків, незвичний рецепт на зиму

2 хв на прочитання18 Липня 2022, 12:15

Консервація огірків

Для консервації найкраще підходять стиглі, хрусткі, однакового розміру плоди. Проте для цього рецепту ідеально підійдуть перзрілі огірки, які, наприклад, не підійшли для інших видів консервації, пише maximum.fm

Ікра з огірків — рецепт

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цибулю нарізати кубиком та обсмажити у кастрюлі з товстим дном на олії до золотистості. Потім додати нарізаний соломкою болгарський перець і на сильному вогні обсмажити 2−3 хвилини. Додати натерту моркву та готувати ще 3 хв.
  2. У блендері перебити свіжі помідори. У каструлі сформувати невелике заглиблення, додати томатну пасту та прогріти на вогні рівно 2 хвилини, а потім додати перебиті томати.
  3. Огірки натерти на тертці. Додати у кастрюлю сіль, цукор, огірки, ретельно перемішати та тушити протягом 15 хв.
  4. Після цього додати дрібно натертий часник, влити оцет та тушити ще п’ять хвилин та зняти з вогню.
  5. Завчасно потрібно простерилізувати скляні банки. Розкласти у суху тару приготовану ікру, закрутити кришками, перевернути дном догори та залишити до охолодження.
  6. Зберігати консервацію варто у темному місці за кімнатної температури.
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: