Вєтрова Влада2 хв на прочитання18 Липня 2022, 12:15
Для консервації найкраще підходять стиглі, хрусткі, однакового розміру плоди. Проте для цього рецепту ідеально підійдуть перзрілі огірки, які, наприклад, не підійшли для інших видів консервації, пише maximum.fm
Ікра з огірків — рецепт
Інгредієнти:
- огірки — 1 кг;
- цибуля — 300 г;
- солодкий перець — 300 г;
- морква — 300 г;
- помідори — 300 г;
- часник — 1 головка;
- томатна паста — 2 ст. л;
- сіль — 1 ст. л;
- цукор — 1,5 ст. л;
- оцет 9% - 2 ст. л.
Приготування:
- Цибулю нарізати кубиком та обсмажити у кастрюлі з товстим дном на олії до золотистості. Потім додати нарізаний соломкою болгарський перець і на сильному вогні обсмажити 2−3 хвилини. Додати натерту моркву та готувати ще 3 хв.
- У блендері перебити свіжі помідори. У каструлі сформувати невелике заглиблення, додати томатну пасту та прогріти на вогні рівно 2 хвилини, а потім додати перебиті томати.
- Огірки натерти на тертці. Додати у кастрюлю сіль, цукор, огірки, ретельно перемішати та тушити протягом 15 хв.
- Після цього додати дрібно натертий часник, влити оцет та тушити ще п’ять хвилин та зняти з вогню.
- Завчасно потрібно простерилізувати скляні банки. Розкласти у суху тару приготовану ікру, закрутити кришками, перевернути дном догори та залишити до охолодження.
- Зберігати консервацію варто у темному місці за кімнатної температури.