Солоний пиріг – чудовий варіант повноцінної вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір.
Вівчарський, або пастуший пиріг — традиційна британська страва. Хоча це й пиріг, у ньому немає тіста — по суті це м’ясна начинка, запечена під товстим шаром ніжного картопляного пюре.
Інгредієнти: рослинна олія (для смаження), картопля (6-8 шт.), вершкове масло (40 г), сіль, перець, заморожений горох (150 г), шпинат (50 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), фарш (400 г), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), томатна паста (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), вода або бульйон.
Приготування:
Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиком, часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.
Моркву споліскуємо, чистимо і ріжемо квадратиком.
Шпинат промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Якщо немає шпинату, можна взяти іншу зелень за смаком.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та часник, смажимо до золотистості. Сюди ж додаємо фарш і все перемішуємо. Потім викладаємо нарізану моркву і тушкуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.
Посипаємо борошном, перемішуємо, додаємо лавровий лист, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою. Перемішуємо доти, доки не розчиниться томатна паста. Гасимо на невеликому вогні під кришкою 20 хвилин.
Знімаємо кришку, викладаємо шпинат, заморожений горошок та все перемішуємо. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин.
Картоплю очищаємо, нарізаємо та відварюємо до готовності, потім подрібнюємо, щоб вийшло пюре. Солимо і перчимо його.
Викладаємо фарш на дно форми для випікання та рівномірно розподіляємо. Зверху – картопляне пюре, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.
Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пастушим пирогом і випікаємо приблизно 40 хвилин. Зверху можна присипати натертим сиром.
Подаємо до столу апетитний та ситний пиріг, порізавши на порційні шматочки.
Більше новин читайте на GreenPost.