Вєтрова Влада1 хв на прочитання26 Червня 2022, 14:40
Пропонуємо вам приготувати полуничний тірамісу - дуже ніжний італійський десерт. В перекладі "Tiramisu" означає "Підіймай мене вгору", що трактують по різному, наприклад, що куштуючи десерт підіймаєшся до небес від його легкості і ніжності. Ключем до успіху в приготуванні полуничного тірамісу є якісні продукти.
Рецепт приготування полуничного тірамісу
- нежирний сир - 250 г.
- маскарпоне - 200 г.
- натуральний йогурт - 300 мл.
- полуниця (свіжа або заморожена) - 500 г.
- бісквітне печеня - 12 штук.
- вершки - 200 мл.
- білий шоколад - 200 г.
- ванільний цукор - 1 пачка.
- цукор - 50 г.
- Для початку приготуємо ягідний соус. Для цього 300 г полуниці посипаємо ванільним цукром і готуємо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Даємо вистигти.
- Нежирний сир змішуємо з маскарпоне, додаємо туди натуральний йогурт, цукор і перемішуємо до одержання однорідної маси.
- Половину отриманого сирного крему викладаємо в прямокутну скляну форму.
- На крем викладаємо шар бісквітного печеня (12 шт).
- Накриваємо печеня сирним кремом, що залишився.
- Полити все полуничним соусом.
. . . . . . .
- Вершки збити міксером до утворення піни.
- Шоколад потерти на тертці.
- Прикрасити тірамісу збитими вершками, білим шоколадом та рештою полуниці.
- Перед подачею на стіл охолодити.
Смачного!