Догори
Дати відгук

Як приготувати легкий і ніжний полуничний тірамісу 

1 хв на прочитання26 Червня 2022, 14:40
Поділитись:

Пропонуємо вам приготувати полуничний тірамісу - дуже ніжний італійський десерт. В перекладі "Tiramisu" означає "Підіймай мене вгору", що трактують по різному, наприклад, що куштуючи десерт підіймаєшся до небес від його легкості і ніжності. Ключем до успіху в приготуванні полуничного тірамісу є якісні продукти.

Рецепт приготування полуничного тірамісу

  • нежирний сир - 250 г.
  • маскарпоне - 200 г.
  • натуральний йогурт - 300 мл.
  • полуниця (свіжа або заморожена) - 500 г.
  • бісквітне печеня - 12 штук.
  • вершки - 200 мл.
  • білий шоколад - 200 г.
  • ванільний цукор - 1 пачка.
  • цукор - 50 г.
  1. Для початку приготуємо ягідний соус. Для цього 300 г полуниці посипаємо ванільним цукром і готуємо, помішуючи, 5 хвилин на середньому вогні. Даємо вистигти.
  2. Нежирний сир змішуємо з маскарпоне, додаємо туди натуральний йогурт, цукор і перемішуємо до одержання однорідної маси.
  3. Половину отриманого сирного крему викладаємо в прямокутну скляну форму.
  4. На крем викладаємо шар бісквітного печеня (12 шт).
  5. Накриваємо печеня сирним кремом, що залишився.
  6. Полити все полуничним соусом.

. . . . . . .

  1. Вершки збити міксером до утворення піни.
  2. Шоколад потерти на тертці.
  3. Прикрасити тірамісу збитими вершками, білим шоколадом та рештою полуниці.
  4. Перед подачею на стіл охолодити.

Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.