Догори
Дати відгук

Як приготувати курячу печінку швидко та смачно: корисні поради

Як смажити печінку, щоб вона була смачна й корисна - що потрібно робити, щоб уникнути помилок у приготуванні.

3 хв на прочитання20 Травня 2023, 13:30
Поділитись:

Як зробити печінку м'якою після смаження, щоб вона не втратила свої корисні властивості? Для початку варто зазначити, що куряча печінка багата на залізо, фолієву кислоту й насичена різноманітними вітамінами. Тому під час приготування страв із печінки, потрібно бути дуже обережним та уважним, щоб не розгубити всі корисні властивості страви. Главред розповів всі важливі моменти при приготуванні печінки та яких помилок варто уникати.

Як смажити печінку курячу

Не варто брати печінку у замороженому вигляді, краще, щоб вона була свіжа та охолоджена. Також варто переглянути печінку та перед приготуванням обов'язково почистити її від прожилок і порізати середніми шматками. Зверніть увагу на колір печінки: якщо побачите печінку зеленого забарвлення, той шматочок її обов'язково потрібно видалити, тому що печінка матиме гіркуватий присмак.

Важливим моментом є те, якщо ви хочете жарити або тушкувати печінку, можна не солити її перед самим приготуванням. Можна додати спеції тільки наприкінці. До речі, коли плануєте готовити печінку на пательні, краще викласти її всю. Таким чином вона буде не жаритись, а насичиться у своєму соку, а це додасть ще насиченішого смаку вашій страві.

Як приготувати курячу печінку, щоб вона не була гіркою

Більшість людей, які не люблять страви із печінки, хоч раз зіштовхувались із тим, що печінка гірка. Є одна суттєва проблема, чому може гірчити печінка: під час обробки страви був зачеплений жовчний міхур. Це відбувається нечасто, але навіть досвідчені господині можуть натрапити на таку проблему. Врятувати ситуацію і покращити смак печінки можна ще до її приготування. Є два чудодійні методи.

Сиру печінку потрібно залити молоком. Просто викладіть печінку у миску та залийте молоком, щоб повністю занурити її в рідину. Залишити потрібно хвилин на 10-30, все залежить від розміру печінки. Молоко врятує печінку від гіркоти, а ще надасть страв ніжний та соковитий смак. Досвідчені господині іноді гасять печінку в молоко, що дає ще ніжніший смак та смачний аромат.

Ще один чудовий спосіб врятувати печінку від гіркоти - замочування у солоній воді. Печінку потрібно залити солоною водою та залишити на 15-20 хвилин, а потім можна смажити або, за бажанням, гасити.

Що потрібно зробити, щоб печінка була м'якою

Перед приготуванням страви, потрібно дати замороженій печінці відтанути у холодильнику, або залити її холодною водою. Мікрохвильовкою та окропом теж краще не користуватися, бо у майбутньому страва може бути не по смаку. Також не варто залишати печінку надовго при кімнатній температурі, бо вона може швидко зіпсуватись.

Під час варіння печінки потрібно слідкувати і за часом, і за розміром шматків. Щоб печінка швидше зварилась, її можна розрізати на невеликі шматки - на дві-три частини. Коли печінка зготувалась, вона має вигляд світло-коричневого кольору. Будьте уважні до страви і не переваріть печінку, інакше вона буде твердою. Варити печінку потрібно на маленькому вогні, так вона гарно провариться і буде м'якою. Маленькі шматки будуть готові за 10 хвилин, а більші за 15 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Вітрова електростанція на Полтавщині. Фото ілюстративне
Для будівництва вітрової електростанції на Полтавщині виділять 47 тис. га
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання4 години тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитання5 годин тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання6 годин тому
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання6 годин тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання7 годин тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання8 годин тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання9 годин тому