Вєтрова Влада2 хв на прочитання25 Вересня 2022, 23:40
Коли немає часу бавитися і фантазувати, досвідчена господиня готує на обід курку. При цьому її необов'язково запікати цілком з картоплею. Виберіть улюблену частину птиці (філе, крильця або тельбухи), і вже через півгодини на столі буде стояти шедевр. Курячі стегна з кабачками — саме та історія.
Як кажуть в народі, кабачків багато не буває. Цей овоч ідеальний не тільки в якості самостійної страви, але і у вигляді гарніру, соусу, підливи. Щоб приготувати курячі стегна з кабачками на сковороді вам потрібно приділити годину вільного часу. Але від такого обіду не відмовиться ні дорослий, ні дитина.
Інгредієнти
- Куряче стегно:750 г
- Кабачок:1 шт.
- Сметана:200 г
- Сіль:за смаком
- Білий перець:за смаком
- Насамперед підготуйте курячі стегна. Обсмажте на розігрітій олії до золотистої скоринки. Потім перемістіть на тарілку, дайте їм охолонути.
- Молоді кабачки промийте, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте до напівготовності на тій же сковороді. Далі пересипте їх в окрему миску.' alt="Курячі стегна з кабачками на сковороді" title="Курячі стегна з кабачками на сковороді" v:shapes="_x0000_i1025">
- Очистіть цибулю і наріжте їх такими ж дрібними кубиками. Обсмажте овочі до золотистого кольору на тій же сковороді, додавши дрібку цукру. Додайте до цибулі сметану і сіль з перцем.
- Тушкуйте цибулю в сметані пару хвилин, а потім додайте до нього кабачки. Все перемішайте, спробуйте на смак. Додайте в соусі курячі стегна. Тушкуйте страву під кришкою на маленькому вогні до готовності курки.