Як приготувати корисний домашній майонез: жодних консервантів та хімії
Він значно смачніший і корисніший.
Майонез - найпопулярніший соус в української домашньої кухні. Без нього неможливо уявити святкові салати, намазки на хліб і багато запечені страви. Більшість людей використовують магазинний майонез з сумнівним складом, проте приготувати цей соус можна вдома. Нічого складного. Дотримуйтеся наступних пропорцій та технології приготування.
Інгредієнти
Для приготування потрібні такі продукти:
- олія — 200 мл;
- гірчиця — 1 ч.л.;
- цукор — 1 ч.л.;
- яйце — 1 шт.;
- оцет — 1 ч.л.;
- сіль — 0,5 ч.л.
Як приготувати
Влийте в чашу блендера олію. Додайте жовток, гірчицю, сіль, цукор. Збийте інгредієнти до однорідності. На це знадобиться приблизно 40 секунд. Блендер весь цей час повинен бути опущений на дно.
Коли ви побачите, що маса починає схоплюватися, тоді поступово можна підіймати блендер, продовжуючи збивати майбутній майонез. Приблизно за 30 секунд влийте оцет і ще збивайте 20-30 секунд.
На цьому етапі майонез повинен вже бути готовий. Можна охолодити і додавати до салатів, бутербродів або просто ставати на стіл, як соус. Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.