Сьогодні Смакота пропонує приготувати альтернативний варіант магазинної коктейльної вишні - коктейльна вишня в домашніх умовах. Звичайно результат у нас буде далеким від магазинного. Бо, на жаль, отримати такий колір та смак вишні в домашніх умовах неможливо.
Справа в тому, що для цього використовують спеціальний сорт вишні - Maraschino. Ягоди спочатку вимочують протягом 4-6 тижнів в 1% розчині двоокису сірки та 0,5% розчині гашеного вапна, в результаті чого її ягоди ущільнюються і отримують колір слонової кістки. Потім з них видаляються кісточки і знову відбілюють плоди хлоридом натрію, після чого витримують у воді близько 24-36 годин, видаляючи з м'якоті вишень знебарвлюючі агенти. Після цього тривалий час процесу Maraschino витримують в розчині бісульфату натрію протягом 2-х тижнів, щоб надати їм щільну текстуру. І вже в самому кінці цього складного технологічного процесу їх вимочують в концентрованому цукровому сиропі з мигдалем і забарвлюють харчовим барвником в червоний або звичайною м'ятою в зелений колір. Ви б хотіли вживати такий "хімічний" продукт – мабуть ні.
Інгредієнти:
Рецепт приготування коктейльної вишні в домашніх умовах
Перебираємо вишню і видалямо кісточики, якщо є плодоніжки можна їх залишити. Викладаємо вишню в чисті банки.
Натираємо на тертці цедру апельсину, вичавлюємо з апельсина сік. Додаємо все це в лікер. До лікеру додаємо цукор, корицю, доводимо до кипіння.
Заливаємо гарячим маринадом вишню. Ставимо банки з вишнею в каструлю заливаємо водою. Стерилізуємо 20 хвилин. І щільно закриваємо кришкою. Зберігаємо у прохолодному місці.
Взимку відкриваємо і насолоджуємось.