Насамперед, як відзначають досвідчені господині, тримати їх варто у холодильнику та у спеціальній коробці. Це захистить продукт від бактерій та зайвих запахів.
Крім того, не варто класти їх у дверцята холодильника. Пов'язано це з тим, що температура там трохи вища.
Ще одне, важливе. Господині відзначають, що лежати яйця повинні загостреною частиною вниз. Так вони зберігають свіжість набагато довше.
Це має пояснення.Справа в тому, що в яйце жовток утримується на місці двома тонкими нитками. Згодом вони розтягуються і жовток піднімається до шкаралупи. При цьому в заокругленій частині яйця є міхур повітря, який допомагає зберігати свіжість. У результаті, коли жовток піднімається, то міхур допомагає уникнути зіткнення зі шкаралупою.
До слова, стало відомо, які сорти кавунів найкраще вирощувати в Україні.