Чай у всьому світі користується величезною популярністю і конкурувати з ним здатна хіба що тільки кава. Багато хто обожнює його за підбадьорливий ефект і корисні властивості, але як правильно заварювати чай знають не всі. Але ж більшість любителів напою раз по раз роблять прикрі помилки та перетворюють його на звичайний несмачний окріп.
Професор з британського Університету Лідса Алан Макі підняв бурхливу хвилю обговорень і суперечок після того, як поділився зі співвітчизниками ідеальною технікою заварювання чаю. Він вважає, що майже всі співгромадяни так і навчилися робити це. Фахівець розкрив деякі тонкощі та секрети приготування напою.
Виявляється, заливати чайний пакетик окропом — помилка. Дослідник настійно рекомендує спочатку додати молока. Так смак чаю стане більш насиченим і виразним. Особливо корисною порада виявиться для тих, хто має справу з жорсткою водою.
Мінерали в її складі негативно позначаються на смаку напою, що бадьорить, тому молоко допомагає його зберегти завдяки протеїнам, які містяться в ньому. Вони знижують мінералізацію води, тому чай стає смачнішим.
Якщо спочатку залити пакет гарячою водою, а лише потім влити в чашку молоко, то танін у чаї не встигне розкритися і принести користь організму. Як відомо, ця речовина здатна покращувати травлення, сприятливо позначається на роботі шлунка і кишечника, а також зміцнює судини.
Висновки вченого викликали великий резонанс у нього на батьківщині. Як ви, напевно, знаєте, ритуал заварювання чаю дуже важливий для англійців. Новина про те, що вони роблять це неправильно і мають спочатку наливати молоко, багатьох навіть шокувала.