Догори
Дати відгук

Як правильно мити голову, щоб волосся довше було чистим: відповідь трихолога

Є одна важлива деталь.

2 хв на прочитання11 Липня 2023, 20:40
Названо найкращі продукти для здоров'я шкіри і волосся Названо найкращі продукти для здоров'я шкіри і волосся
Поділитись:

Кожна дівчина хоче мати здорове та красиве волосся протягом усього життя, але мало хто розуміє, що правильний підхід до цієї теми – основа здорового волосся. Насправді ніхто не знає як правильно мити голову. Можливо це вас дивує, але ще більше дівчат не знають відповідь на питання: чи можна мити голову щодня. Але ця стаття дасть відповіді та ключові поради.

Отже, почнемо розбиратися з буденним, але складним питанням, Добре, що у світі існують люди, які спеціалізуються на таких питаннях, і професія людей, котрі вивчають науку про волосся, називається – трихолог. Саме Трихолог відповідає на головне питання, як правильно мити голову. Насправді, все просто. По-перше, догляд, тобто шампунь, бальзам та маску, потрібно обов’язково обирати за типом шкіри голови, їх декілька:

  • нормальна
  • жирна
  • суха

Багато жінок вважає, що доглядові засоби для миття голови, треба купувати за типом волосся, це правда, але треба враховувати тип шкіри, щоб ваш обраний засіб і справді працював. Для того, щоб зрозуміти, який у вас тип шкіри та не нашкодити собі, спеціалісти рекомендують звернутися до лікаря та разом з ним підібрати домашній догляд за вашим волоссям.

Тож, як правильно мити голову. Треба два рази промити голову шампунем, перший – знімає поверхневий бруд, а другий – очищує шкіру голови. Після того, як змиваєте шампунь, спочатку наноситься маска, а потім вже бальзам, щоб з’єднати волосинки. Не плутайте чергу використання засобів.

Чи можна мити голову щодня

Насправді можна, якщо у вас на те є певні причини, наприклад, вам некомфортно з не немитою головою на наступний день, чи у вас високий рівень педантичності, причини у кожної жінки свої. Проте є одна важлива деталь. Для того, щоб мити голову щодня, потрібно використовувати виключно безсульфатний шампунь, або повністю натуральний шампунь, який не буде шкодити шкірі голови.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.