Догори
Дати відгук

Як позбутися жирової складки на животі: прості способи

При схудненні масаж допомагає підтримувати тонус та пружність шкіри

2 хв на прочитання25 Квітня 2022, 23:21
Поділитись:

Наявність жирової складки на животі не лише псує зовнішній вигляд. Це може говорити про накопичення вісцерального жиру, що огортає внутрішні органи. Якщо товщина складки на животі на рівні пупка перевищує один-півтора сантиметра, необхідно вжити заходів для позбавлення від неї.

Харчування

Багато дієтологів і фітнес-тренерів сходяться на думці, що в боротьбі із зайвою вагою внесок здорового харчування може досягати 80%. Важливо стежити за загальною калорійністю раціону та її відповідністю до енергетичних витрат. Збалансований раціон повинен включати достатню кількість білка, складних вуглеводів та корисних жирів. При цьому від простих вуглеводів та трансжирів рекомендується відмовитися або максимально урізати їхнє споживання, повідомляє WDay, пише "Lhealth.info".

Фізична активність

Чим вище рівень активності, тим швидше вдасться позбутися жиру, що вже накопичився. Це також допоможе не допустити утворення нових складок. Забезпечити необхідний рівень фізичної активності можна у різний спосіб на свій смак: плаванням, танцями, пробіжками, велосипедними прогулянками. На користь піде навіть нормальна зарядка. Запорука успіху – у регулярності навантажень.

Масаж

Це не просто процедура, що дозволяє зняти напругу та розслабитися. Масаж з лімфодренажним ефектом нормалізує відтік рідини та допомагає боротися з набряками. При схудненні масаж допомагає підтримувати тонус та пружність шкіри. Це особливо актуально, якщо звільнення від зайвої ваги відбувається швидко.

Косметичні процедури

Сучасна косметологія має у своєму розпорядженні безліч допоміжних засобів для тих, хто бореться з зайвою вагою і жировими складками. Призначати процедури може лише кваліфікований спеціаліст. Важливо пам’ятати, що такі косметичні процедури мають цілу низку протипоказань. Крім того, без коригування життя ефект від них довго не протримається.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.