Догори
Дати відгук

Як позбутися від набряків ніг за допомогою народних засобів

Кілька рецептів ванночок, які знімають набряки ніг

2 хв на прочитання18 Січня 2024, 06:50
Позбутися від набряків ніг вдома Позбутися від набряків ніг вдома
Поділитись:

У вас сидяча робота або ви цілий день на ногах - в будь-якому випадку ноги до вечора втомлюються. Ви відчуваєте відчуття важкості, і здається, що наділи тісне взуття. Це відбувається від того, що в тканинах тіла накопичується рідина. Причин може бути декілька: високий кров'яний тиск, малорухливий спосіб життя, спекотна погода, проблеми з нирками.

Від набряку ніг не трапляється страшних хвороб. Але, тим не менш, це сигнал, що в організмі є порушення. Якщо одна нога або стопа набрякає набагато більше, ніж інша, необхідно звернутися до лікаря. Одна з причин такого стану - утворення згустку крові, це загрожує варикозним розширенням вен, тромбофлебітом, закупоркою судин. Проблема вимагає лікарського втручання.

А набряки і тяжкості в ногах вечорами можна усунути, застосовуючи прості методи. Як правило, всі необхідні інгредієнти в будинку є. Процедури дозволяють усунути неприємний запах стоп, загоїти тріщини на п'ятах і поліпшити стан шкіри ніг. Настої не вимагають довгого приготування.

Кілька рецептів ванночок, які знімають набряки ніг

Рецепт № 1

Складові:

- суха або свіжа м'ята - 2-3 столових ложки;

- вода - 4 склянки окропу.

М'яту залити окропом. Через 15-20 хвилин процідити і додати в тазик з теплою водою. Помістити в тазик з м'ятною рідиною ноги на 15-20 хвилин.

Рецепт № 2

Складові:

- сульфат магнію (продається в аптеці) - 50 грам;

- тепла вода.

Розчинити сульфат магнію в теплій воді в тазику. Опустіть ноги на 20-25 хвилин, вода повинна закривати щиколотки. Потім висушити ноги рушником і нанести зволожуючий крем.

Рецепт № 3

Складові:

- апельсинові і лимонні кірки - 1 жменя (свіжих або висушених);

- 1 літр окропу.

Корки помістіть в ємність, і залийте окропом. Через 15 хвилин процідіть в тазик, наповнений теплою водою. Через двадцять хвилин процедуру можна припиняти.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.