Догори
Дати відгук

Як позбутися головного болю: простий метод, який додатково нормалізує тиск

Полегшення можна відчути вже за кілька хвилин.

2 хв на прочитання24 Листопада 2023, 14:57
Дієвий метод від головного болю та мігрені Дієвий метод від головного болю та мігрені
Поділитись:

Іноді головний біль настільки сильний, що навіть пігулки не допомагають. Причини такого стану можуть бути різними: від банальної перевтоми до стрибків тиску під час зміни погоди. В такому разі можна спробувати застосувати простий, але дієвий метод лікування, який полягає у використанні сольової пов'язки.

Як позбутися головного болю за допомогою солі

Традиційній кухонній солі здавна приписують лікувальні властивості. І невипадково. В ній міститься велика кількість макроелементів, які необхідні нашому організму. Напевно, саме в цьому і полягає її головний секрет допомоги від головного болю.

Як приготувати сольовий розчин від головного болю? Все доволі просто. Вам знадобиться щільна марлева пов'язка, яку потрібно скласти в 8 шарів (не забувайте, що її ширина повинна відповідати висоті чола, а довжина — обхвату голови).

Тепер візьміть 250 мл звичайної води і нагрійте до температури 60-70 градусів, додайте 2 чайні ложки солі без верху і розчиніть її. У вас вийде 8% сольовий розчин.

Далі швидко обмийте потилицю, лоб і вуха теплою водою, змочіть марлеву пов'язку у сольовому розчині, злегка відтисніть, розправте і одразу обв'яжіть нею голову, захопивши потилицю, лоб та вуха. Щоб компрес тримався краще, його можна зафіксувати за допомогою косинки. Після цього потрібно лягти.

Полегшення можна відчути вже за кілька хвилин, але пов'язку не слід поспішати знімати. Потрібно, щоб тиск нормалізувався. Після цього не забудьте обмити голову теплою водою.

Вибираючи інгредієнти, краще брати гімалайську рожеву сіль, в якій міститься 80 різних макроелементів, включаючи магній. Було доведено, що швидке вживання солі підвищує рівень серотоніну, що допомагає зняти запалення і біль.

Свіжі новини на GreenPost.ua

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost