Догори
Дати відгук

Як повернути здоров'я печінки без дорогих ліків

Цей спосіб сприяє омолодженню клітин печінки.

2 хв на прочитання17 Січня 2024, 13:36
Ефективний спосіб відновлення роботи печінки Ефективний спосіб відновлення роботи печінки
Поділитись:

Останнім часом стало популярним оздоровлюватися, відновлювати імунітет без застосування аптечних засобів. Набагато корисніше збагачувати свій організм вітамінами, які виросли на своїх або чужих грядках.

Дієтолог і гастроентеролог Аліна Будаковська розповіла, які натуральні соки допоможуть повернути здоров'я печінки не гірше запатентованих фармацевтами ліків.

За словами медика, одними з найбільш корисних є морквяний і гарбузовий соки. У моркви, як і у всіх помаранчевих і жовтих овочах, міститься багато каротиноїдів. Їх головна цінність полягає в тому, що вони швидко нівелюють руйнівний вплив токсинів.

Для отримання оздоровчого ефекту слід випивати щодня не менше одного стакана (об'ємом 250 мілілітрів) свіжовичавленого морквяного або гарбузового соку.

Непогано буде регулярно пити і овочевий сік, до складу якого буде входити буряк. Адже це незамінний продукт в раціоні кожної людини, а особливо яка має проблеми з печінкою.

- У буряках міститься речовина, що перешкоджає утворенню та росту ракових захворювань. Вона сприяє омолодженню клітин печінки, а також підвищує її детоксикаційні властивості. У чистому вигляді пити буряковий сік досить складно, тому його краще додавати в інші соки, - підкреслює дієтолог.

Що крім соків?

Допомогти оздоровити печінку може і звичайна мінеральна вода. Особливо, якщо в ній присутній гідрокарбонат кальцію (на смак така вода здається злегка підсоленою).

- Вона сприяє зниженню запальних процесів печінки, напруги жовчного міхура, а також покращує жовчний відтік, нормалізує травлення і відновлює всі обмінні процеси в печінці, - підкреслила ендокринолог.

При порушеннях роботи печінки слід випивати до трьох склянок підсоленої мінералки щодня.

До речі, мінеральна вода буде надзвичайно корисна і людям, у яких зі здоров'ям порядок. Для отримання оздоровчо-профілактичного ефекту потрібно пити склянку води за півгодини до прийому їжі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.