Догори
Дати відгук

Як полегшити раптовий зубний біль до походу до стоматолога: поради від фармацевта

Терпіти «феєричні» відчуття нестерпно, а потрапити до стоматолога відразу виходить не завжди.

2 хв на прочитання08 Липня 2022, 00:32
Поділитись:

Багатьом людям знайома така ситуація, коли зуб починає боліти в найбільш невідповідний момент: у робочий час, на курорті та здебільшого вночі.

«Терпіти такі «феєричні» відчуття нестерпно, а потрапити до стоматолога відразу виходить не в кожного», — говорить спеціалізований Телеграм-канал «Досвідчений фармацевт».

Якщо зуб ниє несильно, фармацевт радить спробувати усунути неприємне відчуття без ліків. Наприклад, за допомогою полоскань содовим розчином — сода, сіль і йод. Це класичний розчин для полоскання з максимальним антисептичним ефектом, знімає запалення, зменшує біль та кровоточивість, дезінфікує ясна та слизову оболонку рота.

Процес приготування: налийте чашку теплої води (36–40 °C), насипте половину чайної ложки харчової соди, стільки ж солі, 2-3 краплі аптечного йоду і ретельно перемішайте. Полоскати рот треба кожні 2-3 години.

Перед процедурою бажано почистити зуби, щоб позбутися залишків їжі та запобігти повторному розмноженню бактерій.

Валокордин — цей засіб не призначений для лікування зубного болю, але дає гарний короткочасний ефект у його усуненні. Просто змочіть марлевий тампон і прикладіть на якийсь час до хворого зуба.

Також існують такі протизапальні лікарські препарати, як Найс, Ібупрофен, Ксефокам. Слід мати на увазі, що прийом дуже великої кількості знеболювальних препаратів при зверненні до лікаря знижує чутливість до місцевого знеболення.

«Всі способи, зазначені вище, — це лише швидка домашня допомога при зубному болю. І якщо біль минув і набряк спав, це не означає, що можна відкласти похід до стоматолога. Справжню допомогу при зубному болі зможе надати лише лікар. Регулярні візити до стоматолога та ретельний догляд за порожниною рота — найкращі помічники у цій справі! Не бійтеся відвідати лікаря!» — наголошує «Досвідчений фармацевт».

Також ми розповідали, які ліки не можна змішувати: радять фармацевти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.