Наш організм після поста дуже вразливий, тому фарбувати яйця натуральними барвниками значно корисніше, ніж варити у плівці чи прикрашати «хімією».
«Класичний» спосіб зробити екологічну крашанку — за допомогою лушпиння цибулі, яка надає продукту шляхетного бордового забарвлення. Також можна використовувати буряк, шпинат, кропиву, морквяний сік, куркуму, виноградний сік. А можна використати такий оригінальний натуральний барвник, як червоноголова капуста.
Інгредієнти:
яйця — 6 шт.;
капуста червоноголова — ¼ головки;
сіль — 2 ст. л.;
оцет — 1 ст. л.
Приготування.
Нарізати червоноголову капусту.
Половину викласти на дно каструлі, зверху ретельно вимиті яйця і накрити залишками капусти.
Залити водою та додати сіль і оцет.
Варити не менше 10 хвилин.
Дати остигнути повністю, а для того, щоб колір був більш насиченим, залишити на 3-4 години.
Також ми розповідали про 3D-крашанки: простий спосіб цікаво пофарбувати яйця на Великдень.